zawoduwa Napisano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 witam, mam za w planach wymiany vbraków na tarczówki mechaniczne i mam pytanie - co sądzicie o tych hamulcach? jak hamują? psują się? w sumie to najwięcej jeszcze po lesie, dużo płaskich powierzchni i trochę szosy. czasami zjadę z jakieś górki, których jest koło mnie dużo, ale to i v-ki dawały radę. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silver400 Napisano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 Było z 5 takich tematów a opinii z 500. Poszukaj choc trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ronina Napisano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 BB7 lepszy ,jeśli w grę wchodzi tylko mechanik to opcja jest tylko jedna.Warto dopłacić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 BB5 bardzo przeciętny hamulec bez szału . Już nawet podstawowe M445 hamowało od niego o wiele lepiej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 2 Stycznia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 Na płaskim, po lesie BB5 spokojnie da radę, co nie zmienia faktu, że jak kupujesz nowy set, to warto dołożyć do BB7. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arroyo Napisano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 bb5 dobrze hamuje ale warto dopłacić do bb7 ze względu na bardziej popularne klocki (te same co juicy) oraz znacznie łatwiejszą regulację. Niby tylko jedno dodatkowe pokrętło ale mając doświadczenia z obydwoma hamulcami oszczędza dużo czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 Mam jednego BB5 w trekkingu i choć ostatnio mam jakieś problemy z regulacją to jednak zacisk sam w sobie jest bardzo fajny. Można go regulować bez narzędzi, klocki są zamocowane na sprężynce, mam jeszcze oryginalne to nie wiem jak wyglądają ceny zamienników. Hamulec na pewno wart polecenie, a BB7 na pewno tylko lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gremson Napisano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 jeśli masz możliwość to kup tylko zaciski bb7 i osobno tarcze, bo oryginalne tarcze są delikatnie mówiąc słabe. Na allegro masz 3h do końca fajnej aukcji:http://allegro.pl/hamulce-tarczowe-avid-bb7-tarcze-g3-cs-160-mm-nowe-i3814883026.html Sam w jednym rowerze mam taki zestaw bb7+g3 i siłą hamowania jest świetna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kozl Napisano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 (edytowane) http://allegro.pl/hamulce-tarczowe-avid-bb7-noworoczna-promocja-i3845588215.html?source=mlt Ja kupiłem 31 grudnia od tego sprzedawcy i nadal czekam za nimi ;3 Tanie są ,więc się nie zastanawiałem A mój wybór ich kupna uzasadniam łatwością regulacji (szczególnie regulacji za pomocą pokrętła ruchomego klocka, dzięki czemu nie trzeba naprężać linki) oraz dostępnością tych dużych klocków, które niby są bardzo długo wieczne. A co do tarczy. Są używane do droższych hamulców np. Avid Elixir 9, więc siła hamowania musi być dobra Propo kombinalności tych tarcz z BB7, należy kupić zaciski z rocznika 2013 (tak przeczytałem na jednym z forów) Edytowane 2 Stycznia 2014 przez Kozl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Synergy Napisano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Ja dygłem dzisiaj 115km na samym przednim bb5. Chwalę ten hamulec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi