Weirles Napisano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 Witam! Planuję zakup kolarzówki w okolicach 2000zł ( nie więcej jak 2200-2300) , jestem kompletnie zielony w tym temacie i prosiłbym o jakieś wskazówki przy kierowani się zakupem lub konkretne firmy , modele rowerów.Mam 184 cm wzrostu , rower chcem przeznaczyć na kilkudziesięcio kilometrowe wypady , zależy mi na kolarzówce na której będę mógł osiągać spore prędkości Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spad Napisano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 W sztywnej cenie do 2 kpln masz w zasadzie wybór między trzema rowerami: Triban 3A, Triban 5A, obydwa z Decathlonu i Dema Leony 1. Z tych trzech Triban 5A wychodzi najkorzystniej bo jest na osprzęcie Sora i ma widelec z karbonu. Wada tego roweru o której wielokrotnie czytałem to słabe opony, które wręcz trzeba od razu wymienić, pancerze linek do wymiany oraz modyfikacja koła. W kole trzeba poprawić uszczelniacze piasty bo te fabryczne mocno spowalniają koło. Suma summarum zmian jest na około trzy stówki, które co prawda nie musisz robić od razu. Ale jak dodasz te trzy stówki to za 2300 dostaniesz Meridę, która jest bardziej polecana. Jest jeszcze wspomniana słowacka Dema, ale o niej informacji jak na lekarstwo. W sumie to model Leony 1 pominąć i zastanowić się nad Leony 3, który można kupić za ok. 2200. Tutaj też osprzęt Sora i bardzo fajne malowanie roweru, zdecydowanie fajniejsze niż w Triban 5A. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.