Skocz do zawartości
  • 0

szosa

Gość marek

Pytanie

Napisano

Witam kupiłem sobie pierwszą szose i mam taki problem że jak mam dłonie na kierownicy na tej dolnej części to ledwo co siegam palcami do klamek (ultegra6700) Co mam zrobić żeby było ok?

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Spróbuj przestawić kierownicę BARDZIEJ DO SIEBIE, albo wymień mostek na krótszy.

Nabazgrane rysikiem na tablecie Note 10.1 przy pomocy Tapatalk ...

Napisano
Spróbuj przestawić kierownicę BARDZIEJ DO SIEBIE, albo wymień mostek na krótszy.

Pomysl troche zanim cos nabazgrzesz swoim rysikiem! Ze niby mu sie klamki przybliza do dloni jak skroci mostek   :033: 

Pomyśl czy nie masz łokci za wysoko podczas jazdy

A moze jeszcze ma sprawdzic czy mu gumka w majtkach dobrze trzyma? Miales kiedys kiere szosowa w dloniach? Bo za grzyba, majac przedramie rownolegle do dolnego giecia kiery lub w max wysokim polozeniu, odleglosc pomiedzy klamka i palcem wskazujacym nie chce sie zmieniac.

Napisano

Ojoooj, bo zaraz nas zjesz tutaj. Piszę o swoich doświadczeniach. Mi się zmienia położenie dłoni, bo nadgarstek pracuje. Nie zawsze chwyt jest taki sam, czasem po prostu obracam dłoń.

Napisano

Pomysl troche zanim cos nabazgrzesz swoim rysikiem! Ze niby mu sie klamki przybliza do dloni jak skroci mostek :033:

Czego się URUCHAMIASZ, wyluzuj trochę. Być może źle zrozumiałem opisany problem, albo sam problem jest niedokładnie opisany. Bo w sumie nie wiadomo, czy problem jest w KRÓTKICH PALCACH czy w zbyt dużej odległości kierownicy. No ale przecież Ty wiesz lepiej .....

Nabazgrane rysikiem na tablecie Note 10.1 przy pomocy Tapatalk ...

Napisano

Jak nie rozumiesz, to sie nie szarp na swoje chybione przemyslenia, a nie zwalaj winy, ze ktos niejasno cos przedstawil.  Kolega pyta konkretnie i zrozumiale, to po pierwsze, po drugie, nikt tu gluchy nie jest, wiec troche kultury internetowej!

Nie macie pojecia, to po jakiego grzyba te komentarze? Ktos zadaje pytanie, z nadzieja, ze otrzyma konkretna odpowiedz, a wy mu tu y wypisujecie.

A jeden z drugim slyszal o mozliwosci ustawiania odleglosci klamek w samych klamkach?

Napisano

Przydałoby się zdjęcie.

Jeśli w dolnym chwycie jest problem z sięgnięciem do dźwigni to być może są one zainstalowane w dziwnym miejscu na kierownicy, może bardzo wysoko. 

Jeśli rower jest złożony fabrycznie to raczej nie powinno mieć to miejsca, ale jeśli to czyjeś dzieło, potem sprzedane to klamkomanetki mogły zostać zainstalowane błędnie. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...