Skocz do zawartości

[3700zł] szosa Kellys ARC 3.0, pierwsza szosa?

Kris81

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

wyboru to zbytniego już nie ma :)

wejdz np na www.evanscycles.com i tam przy rowerach jest dobór do wzrostu. Jest to chyba jedyna strona która w wiekszości dobrze to ustala. Oczywiście problemem są jak zwykle te skrajne rozmiary bo tu wiadomo że kompromisy musza być ale w tych "normalnych" wszystko jest ok.

W CRC dużo dają kody rabatowe które są ogólnie dostepne. Niedawno był -50 funtów przy zakupie powyżej 500 ale to było na przełomie roku wiec juz może nie działać, ale warto poszukać i popróbować.

• Mod Team
Napisano

znalazłem taki fajny kalkulator http://mathmed.blox....source/rama.swf

Chcesz się dokładnie pomierzyć, to zajrzyj tutaj. Fit Calculator da Ci także pomiary dla 3 różnych pozycji w specyfikacji szoswej. Ty musisz zdecydować, która bedzie Ci najbardziej odpowiadała.

Pamiętaj też, że drobne korekty możesz wprowadzać długością mostka.

Pośpiech w wyborze roweru jest niewskazany. :)
Napisano

No i kupiony

http://www.chainreactioncycles.com/pl/en/ridley-orion-7d7-105-road-bike/rp-prod104920                 :sorcerer:

Padło na rozmiar 49 cm , po pomiarach na odległość ,okazało sie że 49 cm to max jaki moge miec, bo własnie rura ta pozioma sie liczy w tej ramie :-) i

stwierdzili ,że lepiej jakbym miał 48cm rame z top tube 535mm,zaproponowali mi inny rower ale na ramie alu

Zas ta 49 cm ma 540mm (długość efektywna) i uznali ,że bedzie dobra, a w razie czego założyć krutrzy trzon,ster . Powiem wam fachowa dorada z ich strony ,

Rower zapłacony,teraz czekam na paczke :laugh:

Napisano

taniej wyjdzie dwie pizze mniej zjesc , kilo schudnąć i już mniej ciagniemy na rowerze :teehee: , anie tylko rowery odchudzać :)

Napisano

juz jeden temat taki  był i dałem sobie spokój z tłumaczeniem. To nie tak działa i 1 kg z roweru to nie to samo co 1 kg z ciała. Orion to dobra baza na rower na lata ale 7,5 kg to i tak racjonalny limit który i tak kosztować będzie kilka dodatkowych tysiecy plnów. Pierwsza szosa więc ciesz się tym co kupisz w naprawdę dobrej cenie a karbonową ramę "pave" docenisz zapewne jak przejdziesz sie na jakiejs innej budżetowej szosie. Szok gwarantowany :)

Napisano

jakies 10lat temu jezdziłem na szosie , była to zwykła stalowa rama i teraz juz na 100% wiem ze ta koza była za dóża :thumbsup:

teraz to juz nawet niewiem jak to było, wiec zapewne bedzie tak jak napisałeś , tylko gdzie ja znajde kolesia z rama alu :thumbsup: :thumbsup:

Napisano
wage zawsze mozna obniżyc mniejszym kosztem niż wymiana ramy ,tak mi sie wydaje :-)

Wszystko zależy z jakiej masy chcesz schodzić... Jeżeli mówimy o tytułowym rowerze, to komplet grupy Ultegra to 3000 PLN. To jest w sumie granica rozsądku dla amatora. Można jeszcze próbować walczyć z kołami, siodełkiem... Lajtowanie rowerów nigdy nie jest tanie.

Napisano

Dzisiaj szosa dojechała :-) dokładnie 7 dni od zakupu  ,najbardziej sie zdziwiłem ,że rower był w całosci w kartonie :whistling:

tylko kierownica była skrecona w bok , 

a i gratisy dali :-) pedały platformówki ,klucz do pedałów , zestawik imbusów i troche próbek odżywek(izotoników) wszysko firmowane nazwa sklepu ,

rozmiar jest idealny :-) dobrze ze nie wziąłem wiekszego, dzieki doradcą :-)  

polecam sklep,przesyłka droga ale warta ceny

a szosa wyglada tak

post-170832-0-05562000-1389904364_thumb.jpg

Napisano

Zadowolony co :)

Karton duży ale ja jak zamawiałem miejskie Electry to dopiero kartoniochy przyszły ważące grubo ponad 20 kg jeden :)

Prośba - jak możesz pomierz rower czyli podsiodłowa i odległość czubek siodła do środka kierownicy, ale kiedy siodło jest 6 cm od środka korby (opuszczając pion) i jaki mostek. Wiem że o dużo proszę ale może... Dzieki

Napisano

chciałem karta zapłacic ale mi cos blokowało , potem paypallem ale kasa na konto paypal wiecznie nie dochodziła , wiec w koncu(godz.po zakupie) zrobiłem zwykły przelew bankowy miedzynarodowy, w czwartek przelałem o 14.00 ,a w piatek już mieli kase na koncie w CRC ,tylko pamietaj ze za taki przelew banki pobierają dodatkowe 40zł

pamietaj tez ze jak wybierzesz zwykły przelew w koszyku , to już nie idzie tego cofnac , chyba ze zadzwonisz i ci zmienią .

Paczka leciała przez Niemcy do Katowic i potem prosto do mnie , cały czas widziałem co sie dzieje z paczką danej chwili ,w poniedziałek juz była w samolocie

zadowolony jak jasny gwint :laugh:

dzieki sivydym za linka do tego sklepu, mysle ze warto było

powiedz mi jak to jest, robia tam jakis przeglad przed wysyłką, bo dostałem karte z poszczegulnymi czesciami i nieweim co to ?

spoko ,zrobie to tylko załapie dokładnie o co ci chodzi :-)

pomierzyc ci podsiodłowa do srodka korby?

i od czubka siedzonka do srodka trzonu kierownicy?

Napisano

dokładnie tak - rower dostajesz poskręcany i wyregulowany, pozostaje przykręcić kierownice. Nie wiem ile gratisowych gadżetów dostałeś ale klucz do pedałów i te małe imbusy są super. Mnie po tych żelkach brzuch bolał :)

Tak chodzi mi o konkretnie 4 wymiary jeśli będziesz miał chwilę:

-podsiodłowa od środka korby

- wirtualna pozioma czyli od sztycy do sterówki w poziomie

- jaki mostek fabrycznie ?

- i najważniejszy wymiar. Siodło cofnięte względem osi suportu o 6 cm i teraz odległość czubek siodła a środek kierownicy.

chodzi o to ze znajomy tez chce "coś" kupić ale nie wierzy mi że pod jego wzrost bedzie pasowąc bo "w sklepie powiedzieli..."

A w tym modelu główka jest dość wysoka - 155 mm ? - i z racji tego ten rozmiar jest moim zdaniem dosc uniwersalny.

Byłbym bardzo wdzięczny :)

Napisano

wpłata miedzynarodowa to wsumie to samo co przelew, tylko ty kase niesiesz do banku fizycznie, a ja przez neta zrobiłem ,

nic nie naliczano po drodze, tyle ile było za rower + przesyłka, tyle zapłaciłem 

Napisano

A jest opcja FREE SHIPPING czy jakoś tak, to wtedy nie masz podglądu wysyłki, i jak z walutą? Przy zamówieniu pokazuję w Euro czy Funtach? W czym lepiej Euro? Funty?

Napisano

zmierzyłem

podsiodłowa do srodka korby 530mm

od sztycy do sterowej w poziomie to bedzie 550mm

mostek ,sama rama ,nie mierzyłem tych podkładek czy co to tam :) 155mm

czubek siodła do srodka rury sterowej - 420mm ( oś korby przeniosłem w pionie od tego siedzonko było już cofniete o 6cm,tzn.czubek siedzonka )

mam nadzieje ze dobrze to zrobiłem :)

lepiej wybierz funty ,zmieniasz to w prawym rogu strony,juz na etapie przegladania , w czwartek taniej było wybrać funty , wyszło 160zł taniej ,dzis to wychodzi ok 130zl mniej ,wszystko zależy od kursu,

niewiem czy taka opcja jest, jak ja przechodziłem koszyk to była tylko jedna opcja wysyłki

Napisano

tak ,masz darmowa wysyłke ale taką jak u nas zwykla wysyłka, za priorytet wychodzi 17 euro , a za dhl expres 23euro tak w koszyku pokazuje

czym sie to różni to ja niewiem :)

Napisano

nic tylko robić zakupy :) ja jestem zadowolony , chyba kupie jeszcze jakies pierdoły u nich , pare rzeczy mi sie podoba, a u nas nie moge znaleśc takich

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...