Skocz do zawartości

Rower Crossowy, do 3000zł, od czego zacząć?

MarcinMK

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Zostałem przekonany do kupna nowego roweru (ukradli mi stary tydzien temu).

Planuję wydać do około 3000zł na trasy 60% asfalt/40% scieżki leśne, mam 180cm i 100kg wagi,(planuję trochę cieńsze opony)

Bardzo prosiłbym o chodź ogólne rady w którym kierunku pujść.

Szukam i szukam na necie i za cholerę nie wiem od czego nawet zacząć! 

Im droższy rower tym lepszy - niby proste, ale no właśnie nie do końca.

Jaka jest różnica w użytkowaniu roweru za 3k a za 2k? Jeżdżę po 300-500km na miesiąc, nie jest to na tyle dużo aby waga robiła chyba znaczącą różnicę.

Osprzęt?czy naprawdę poczuję różnicę dodając ten 1000zł?

Nie chodzi mi tutaj o to aby kupić coś taniego, ale aby nie przepłacać. 

Wiem że jest to bardzo ogólny post, ale gdzieś muszę zacząć, a boję się że jak pójdę do sklepu to wepchną mi coś niepotrzebnego ale drogiego..

Pozdrawiam,

Napisano

Przede wszystkim zwracaj uwagę na rozmiar ramy. Może się okazać, że znalazłeś super rower z super osprzętem, ale jest za mały lub za duży. Sprawa druga to różnica ok. 1000 zł. Jak najbardziej ona jest zdecydowanie odczuwalna, przeważnie to lżejsza rama, napęd lub amortyzator lepszej jakości. Przekłada się to na niższą wagę, a przez to większy komfort użytkowania. Na alledrogo jest fajny, ale budżetem wykracza. Gdybyś się dobrze potargował to na pewno jeszcze cena by spadła (na 99% poniżej 3000 zł). ZOBACZ. Tylko coś ten allegrowicz chyba niepewny (15 negatywów).

Napisano

Rower wygląda super, jednak pewnie na aukcji kupować nie będę, chyba że byłaby to aukcja prowadzona przez jakiś sklep. 

Za bardzo mam obawy że w razie oddania na gwarancję będą problemy.

Jutro zaczynam szukać po sklepach w Poznaniu, może trafie na taki który doradzi a nie zedrze ze mnie za bardzo,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...