Gość gmx Napisano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 Proszę o pomoc przy zakupie kasku do all moutain. Kryteria doboru do jakość wykonania, bezpieczeństwo i wygoda. W tej chwili znalazłem kilka modeli Troy Lee Design A1 Fox Strike Mavic Notch POC Trabec Race POC Trabec Race MIPS Bell Super MET Parablum Wszystkie powyższe odpowiadają mi wizualnie jednak żadnego z nich nie miałem okazji wypróbować. Z góry dzięki za pomoc w doborze i ewentualne namiary na miejsca gdzie można je zakupić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ictus Napisano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 kask musi pasowac do łba a nikt ci nie powie jaka czache akurat masz... przymierz, wybierz ten ktory lezy najlepiej i tyle w temacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gmx Napisano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 Zgadzam się z tobą. Temat na forum ma pomóc mi zawęzić wybór kasku do jednej lub dwóch firm jeśli chodzi o jakość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek226 Napisano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 jest jeszcze met Terra , który wg mnie jest na pograniczu XC / AM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom2000 Napisano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 Masz jeszcze to: http://www.specialized.com/pl/pl/ftr/helmets/mtb-helmets/tactic-ii ja używam w wersji zielonej i jest świetnym rozwiązaniem jak dla mnie ale trzeba mierzyć na makówkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ictus Napisano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 jezeli juz mowimy o kaskach speca to modelem bardziej AM/enduro jest model VICE, ktory jezeli np tak jak ja masz duza łepetyne, ma duza rozmiarowke i nie konczy sie jak wiekszosc na 61cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przeor Napisano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 Proszę o pomoc przy zakupie kasku do all moutain. Kryteria doboru do jakość wykonania, bezpieczeństwo i wygoda. W tej chwili znalazłem kilka modeli Troy Lee Design A1 Fox Strike Mavic Notch POC Trabec Race POC Trabec Race MIPS Bell Super MET Parablum Wszystkie powyższe odpowiadają mi wizualnie jednak żadnego z nich nie miałem okazji wypróbować. Z góry dzięki za pomoc w doborze i ewentualne namiary na miejsca gdzie można je zakupić TLD, POC, FOX, kupisz w rowerowy.com Ja kupiłem niedawno Giro Feature Rozglądałem się również za IXS Trail, tez fajny kask ale kieszeń wzięła górę. Co do TLD A1 to na stronie głównej emtb.pl jest obszerna recenzja tego nakrycia głowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiowu Napisano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 oneal orbiter - używałem i byłem zadowolony teraz przymierzam się do scott mythic tld jest piekielnie drogi - z takim budżetem to skłaniałbym się ku Pocowii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 1 Stycznia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 Kłaniam, Jest tego trochu. Ale jak wiadomo beret trzeba mierzyć bo każda dynia insza... Fox Flux - mam, polecam Giro Hex 661 Recon Urge Enduromatic Met Kaos Cratoni Titan Uvex XP CC Uvex XP 100 Giro Xar On One Enduro Pro mój ostatni zakup, zupełnie w ciemno, ale trafiony aż miło. Wykonanie nieco gorsze niż topowi producenci ale za te pieniądze... Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiowu Napisano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 TLD, POC, FOX, kupisz w rowerowy.com Ja kupiłem niedawno Giro Feature jeździłeś w nim latem pod górę? ciekaw jestem czy przewiewność jest tak zła jak to piszą niektórzy w necie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gmx Napisano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 Powiem szczerze TLD chyba najmniej mi się podoba jeśli chodzi o grafikę a właściwie jej nadmiar. Najbardziej skłaniam się ku POC lub MET. Dodatkowo znalazłem jeszcze IXS TRAIL- ten w kolorze zielonym wygląda świetnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 1 Stycznia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 Co po wyglądzie jak beret będzie niedopasowany? Sprawdź jak najwiecej z zaproponowanych i jak juz przypasujesz na dynie wybierz ten który estetycznie Ci najlepiej odpowiada. Generalnie markowe berety sa dobrze wykonane i bez lipy. Kwestia tego jak będą leżeć Ci na czaszce. Najważniejsza kwestia... Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiowu Napisano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 masz jeszcze bell stoker który chyba pod AM się łapie jest jeszcze coś takiego jak crash replacement program i nie wszyscy producenci to dają ale niektórzy dają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przeor Napisano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 jeździłeś w nim latem pod górę? ciekaw jestem czy przewiewność jest tak zła jak to piszą niektórzy w necie Nie jeździłem, nawet go jeszcze nie mam ale przymierzałem już wcześniej. Co do pocenia to jest to kwestia mocno indywidualna. Obstawiam, że będzie mi pasił bo zasadniczo nie jestem Królewną i wiele rzeczy akceptuje takimi jakimi są, np upał w lecie Co do przymiarki to jest jeszcze jedno wyjście Generalnie jak Cię stać na taki myk, to można zamówić sobie z trzy kaski jedną przesyłką, przymierzyć i wybrać ten najlepiej dopasowany. Tylko, że trzeba mieć gotówkę na start. Ale jeżeli mieszkamy w miejscu, w którym kasków tego typu nie ma, to jest to mądre rozwiązanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom2000 Napisano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 jezeli juz mowimy o kaskach speca to modelem bardziej AM/enduro jest model VICE, ktory jezeli np tak jak ja masz duza łepetyne, ma duza rozmiarowke i nie konczy sie jak wiekszosc na 61cm Najpierw sprawdź i zobacz na własne oczy jak jest zbudowany a dopiero mów jakie jest jego przeznaczenie,doskonale nadaje się do AM,ładnie zabudowany tył ochroni w przypadku gleby na plecy głowiznę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarek Napisano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 Endura Snypehttp://endurastore.pl/kask_endura_snype_2013,63,273.html nie posiadam, ale może jakiś właściciel napisał by ze dwa zdania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gmx Napisano 5 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 No i odpadł POC TRABEC MIPS. Kask wykonany rewelacyjnie jednak kompletnie nie pasuje na moją głowę. Teraz skłaniam się do IXS TRAIL niestety nigdzie nie mogę znaleźć go w rozmiarze L/XL i kolorze żółtym. Inną opcja jest MAVIC NOTCH ewentualnie MET PARABELLUM. MOże ktoś miał do czynienia z w/w kaskami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peterp079 Napisano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Do AM to Giro Phase idealnie się spisuje. Wentylacja bardzo dobra, lekki i kształtowo też fajnie wygląda. A od MET'a to Kaos. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 11 Stycznia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Kłaniam, Tak długo jak nie kupujesz jakiegoś podejrzanego, nołnejmowego wynalazku każdy markowy kask będzie miał pozytywne opinie, dobre wykonanie, wszelkie standardy, certyfikaty i cotamjeszczebądź... Powtarzam ponownie, mija się z celem wypytywanie użyszkodników o opinie bo jak kask Ci nie wejdzie na dynie to i tak psu na budę zachwyty i ochy-achy... Szukaj, mierz, kup i używaj... Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.