Skocz do zawartości

[korba] Deore XT FC-M770

krzysiek54322

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A dobrze masz wyregulowany zakres i wysokość przerzutki?

Ja mam taką przerzutkę z korbą Deore (te same zębatki) i wszystko obsługuje normalnie.

Napisano

musisz mniec źle wyrogulowane,jeśli nie umiesz idź do kolegi co to potrafi,albo podjedź do serwisu.Za 10 zyla ci zrobią.Czasem jak mają dobry humor to za free :D

• Mod Team
Napisano

Każda jedna która została przewidziana na tą wielkość zębatek i jeszcze sporo innych. Zajrzyj do FAQ i wyreguluj przerzutkę, jak nie pomoże to wróć.

Napisano

Pojade do kumpla ktory pracuje w serwisie to mi powinien ustawic. Brat cos krecil przy przerzutce tymi srubkami i powiedzial ze sie nie da. Przerzutka odchylila sie do przodu i dostaje na rowno z ząbkami korby. Musi jeszcze przynajmniej jakies 5milimetrow isc bo lancuch nie wejdzie na najwiekszy blat. Sruba jest juz wkrecona do konca przy regulacji wiec dalej nie pujdzie pójdzie. Wiecie o co chodzi.

• Mod Team
Napisano

Czyli sprawa wygląda tak że śruba H została wykręcona a przerzutka nie idzie dalej ? Po pierwsze czy korba została założona zgodnie z instrukcja ?? Podkładki na swoich miejscach w zależności od mufy czy na oko ? Następnie czy bez linki i łańcucha przerzutka też nie chce sie wychylać ??

w jakim położeniu w stosunku do prowadnicy jest łańcucha na biegu  1x1 ??

Napisano

Suport presfit shimano sm-bb91-41.Druda sprawa jest taka ze wszystko jest ok mialem slabo dokrecone ramie korby tą srube plastikowa . Dobilem troche po prawej stronie korbe i przykrecilem , i przerzutka wychodzi za najwiekszy blat okolo 5 mm.Czyli wszystko jest ok, tak to jest dac komus zeby zrobił

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...