krzysiek54322 Napisano 31 Grudnia 2013 Napisano 31 Grudnia 2013 witam Jaka przerzutka przod bedzie pasowala do tej korby xt fc-m 770 (tylko XT). Ja mam przerzutke xt m770 i niewchodzi mi na najwiekszy blat.
MokryxD Napisano 1 Stycznia 2014 Napisano 1 Stycznia 2014 A dobrze masz wyregulowany zakres i wysokość przerzutki? Ja mam taką przerzutkę z korbą Deore (te same zębatki) i wszystko obsługuje normalnie.
BajkowiecxD Napisano 1 Stycznia 2014 Napisano 1 Stycznia 2014 musisz mniec źle wyrogulowane,jeśli nie umiesz idź do kolegi co to potrafi,albo podjedź do serwisu.Za 10 zyla ci zrobią.Czasem jak mają dobry humor to za free
Mod Team Puklus Napisano 1 Stycznia 2014 Mod Team Napisano 1 Stycznia 2014 Każda jedna która została przewidziana na tą wielkość zębatek i jeszcze sporo innych. Zajrzyj do FAQ i wyreguluj przerzutkę, jak nie pomoże to wróć.
krzysiek54322 Napisano 1 Stycznia 2014 Autor Napisano 1 Stycznia 2014 Pojade do kumpla ktory pracuje w serwisie to mi powinien ustawic. Brat cos krecil przy przerzutce tymi srubkami i powiedzial ze sie nie da. Przerzutka odchylila sie do przodu i dostaje na rowno z ząbkami korby. Musi jeszcze przynajmniej jakies 5milimetrow isc bo lancuch nie wejdzie na najwiekszy blat. Sruba jest juz wkrecona do konca przy regulacji wiec dalej nie pujdzie pójdzie. Wiecie o co chodzi.
doms Napisano 1 Stycznia 2014 Napisano 1 Stycznia 2014 Możliwe, że suport zły lub źle założony jeśli brakło regulacji na przerzutce.
Mod Team Puklus Napisano 1 Stycznia 2014 Mod Team Napisano 1 Stycznia 2014 Czyli sprawa wygląda tak że śruba H została wykręcona a przerzutka nie idzie dalej ? Po pierwsze czy korba została założona zgodnie z instrukcja ?? Podkładki na swoich miejscach w zależności od mufy czy na oko ? Następnie czy bez linki i łańcucha przerzutka też nie chce sie wychylać ?? w jakim położeniu w stosunku do prowadnicy jest łańcucha na biegu 1x1 ??
krzysiek54322 Napisano 1 Stycznia 2014 Autor Napisano 1 Stycznia 2014 Suport presfit shimano sm-bb91-41.Druda sprawa jest taka ze wszystko jest ok mialem slabo dokrecone ramie korby tą srube plastikowa . Dobilem troche po prawej stronie korbe i przykrecilem , i przerzutka wychodzi za najwiekszy blat okolo 5 mm.Czyli wszystko jest ok, tak to jest dac komus zeby zrobił
Mod Team Puklus Napisano 1 Stycznia 2014 Mod Team Napisano 1 Stycznia 2014 Czyli uogólniając ktoś lipnie korbę zakładał
krzysiek54322 Napisano 1 Stycznia 2014 Autor Napisano 1 Stycznia 2014 Raczej tak ! Ja dobiłem ręką lekko i przykręciłem i wszystko gra
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.