Skocz do zawartości

[przewody] Długość przewodów hydraulicznych w Autorze Egoiscie 20"

AntyIdiota

Rekomendowane odpowiedzi

Przesiadam się z v'ek na tarczówki i nie wiem jaką długość przewodów podać sprzedawcy do przycięcia. Mam rower XC HT, rama 20", koła 26", amortyzator Tora SL 100mm.

Dokładna geometria tutaj: http://www.bikekatalog.pl/2009/rowery/899/foto:2/

Być może ktoś z Was ma jakiegoś Authora Egoista/Visiona/Versusa itp. z lat 2009, 2010 i wie jaką długość przewodów ma?

Mam wprawdzie Egoista 2008 20"

Bardzo dziękuję za informację. Kolejny problem to adaptery. Chyba wezmę 80/150cm bo ja mam z 3 centymetry podkładek pod kierownicę, mostek 110m i  jest pewnie trochę dalej.

Chcę kupić Deore 615 i tam jest standardowo zacisk post mount 160, chcę kupić tarczę na tył 160mm. W ramie jest standard IS. Nie wiem jaki adapter kupić do tego Egoista, podobno to zależy od tego czy z tyłu domyślnie jest możliwość zamocowania tarczy 140mm czy 160mm.

• Mod Team

Adapter taki

http://www.bikecenter.pl/index.php?p2151,shimano-adapter-160mm-tyl-pm-is

Zmierzyłem raz jeszcze przewód na tył- 145 cm ( świadomie zrobiłem przewód nieco dłuższy)

Poniżej fotki mojego przypadku

DSC_1123.jpg

Mocowanie zacisku

DSC_1122.jpg. Długość przewodu 132 będzie zdecydowanie za krótka- pełny skręt w prawo może spowodować problemy. IMO 140 cm to takie minimum.

• Mod Team

Rama Author Egoist 20,5" (pierwsza która wyszła z taperową główką: 2011 rok bodajże). Amortyzator RS SID 100 mm, Hamulce+klamki XT M785, kierownica 600 mm

Przód 75 cm

Tył 125 cm

Nie wiem po co wam w hardtailu tak długie przewody, no ale ok ;) Nie znoszę jak mi się wokół kierownicy przewody plączą.

• Mod Team
Nie wiem po co wam w hardtailu tak długie przewody

Żeby skręcać i zakręcać... wiesz, zakręty to takie odcinki prostej,które nie są w linii prostej. 

Enyłej- każdy jak lubi.... IMO najlepiej przymierzyć przed cięciem,coby później nie było ,że za krótko.

Aha- mój Egoist i tak jest ładniejszy niż Pixonowy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...