AntyIdiota Napisano 31 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2013 Przesiadam się z v'ek na tarczówki i nie wiem jaką długość przewodów podać sprzedawcy do przycięcia. Mam rower XC HT, rama 20", koła 26", amortyzator Tora SL 100mm. Dokładna geometria tutaj: http://www.bikekatalog.pl/2009/rowery/899/foto:2/ Być może ktoś z Was ma jakiegoś Authora Egoista/Visiona/Versusa itp. z lat 2009, 2010 i wie jaką długość przewodów ma? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rkopec16 Napisano 31 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2013 normalne 70/135cm będa ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 31 Grudnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2013 Mam wprawdzie Egoista 2008 20" ,ale wymiarami się raczej niezbyt różnią. Przewody 75/145. IMO 135 może być nieco za krótki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 1 Stycznia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 Ja u siebie mam 135 z tyłu a mam rame 16" wiec to prawdopodobnie będzie mało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AntyIdiota Napisano 1 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 Mam wprawdzie Egoista 2008 20" Bardzo dziękuję za informację. Kolejny problem to adaptery. Chyba wezmę 80/150cm bo ja mam z 3 centymetry podkładek pod kierownicę, mostek 110m i jest pewnie trochę dalej. Chcę kupić Deore 615 i tam jest standardowo zacisk post mount 160, chcę kupić tarczę na tył 160mm. W ramie jest standard IS. Nie wiem jaki adapter kupić do tego Egoista, podobno to zależy od tego czy z tyłu domyślnie jest możliwość zamocowania tarczy 140mm czy 160mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 1 Stycznia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 Jak na moje f180 r160 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AntyIdiota Napisano 1 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 Pomierzyłem miarką krawiecką po pancerzu od v-brake'a, a dalej po górnej rurze tylnego trójkąta i wyszło mi 132cm. Mierzyłem 3 razy dla pewności. Czy dużo przewodu wchodzi w klamkę lub zacisk? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 2 Stycznia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 Adapter taki http://www.bikecenter.pl/index.php?p2151,shimano-adapter-160mm-tyl-pm-is Zmierzyłem raz jeszcze przewód na tył- 145 cm ( świadomie zrobiłem przewód nieco dłuższy) Poniżej fotki mojego przypadku Mocowanie zacisku . Długość przewodu 132 będzie zdecydowanie za krótka- pełny skręt w prawo może spowodować problemy. IMO 140 cm to takie minimum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 2 Stycznia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 Mam tego Egoista z roku 2010 w rozmiarze 20", chyba nawet 20,5" tam jest. Jak wrócę do domu z pracy to Ci zmierzę. Będziesz miał najpewniejszy wynik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AntyIdiota Napisano 2 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 Dzięki wszystkim za pomoc. Dzięki Pixon, będę czekał na wyniki : ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 2 Stycznia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 Rama Author Egoist 20,5" (pierwsza która wyszła z taperową główką: 2011 rok bodajże). Amortyzator RS SID 100 mm, Hamulce+klamki XT M785, kierownica 600 mm Przód 75 cm Tył 125 cm Nie wiem po co wam w hardtailu tak długie przewody, no ale ok Nie znoszę jak mi się wokół kierownicy przewody plączą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 2 Stycznia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 Nie wiem po co wam w hardtailu tak długie przewody Żeby skręcać i zakręcać... wiesz, zakręty to takie odcinki prostej,które nie są w linii prostej. Enyłej- każdy jak lubi.... IMO najlepiej przymierzyć przed cięciem,coby później nie było ,że za krótko. Aha- mój Egoist i tak jest ładniejszy niż Pixonowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 8 Stycznia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Nie mam problemu ani ze skręcaniem, ani z braniem ciasnych agrafek na wyścigach XC. Nie wiem skąd taki pomysł. Aha- mój Egoist i tak jest ładniejszy niż Pixonowy. Żartujesz sobie? Mój jest naj naj naj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.