Skocz do zawartości

[rower] czy to jest szosa ?

PawelP112

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam jak w temacie Dodaje na sam początek zdjęcia:

Czy nie jest to przypadkiem jakiś zwykły Romet przerobiony na pseudo szose ? chciałbym to kupić i przerobić na OK lub SS ale wolę zapytać czy ta Rama się nada czy nie jest to jakiś sh*t. Pozdrawiam i czekam na opinie.

103730133_2_1000x700_rower-meski-dodaj-z

Napisano

Rozne rzeczy tu widac. Moim zdaniem nie warto, z szosy jest tu co prawda mostek od jaguaropodobnych, ale reszta bedzie sprawiala malo frajdy z jazdy i duzo problemow przy konwersji. Napisz ile masz wzrostu i siana, to cos znajdziemy

Napisano

Budżet jak najmniejszy wiadomo, na początek chciałbym kupić jakąś baze czyli coś w stylu wyżej jakąś starą kolarkę za tanią kase i z niej odbudowywać powoli do ideału SS lub OK

Wzrostu mam 193cm

Pozdrawiam ;)

Napisano

Pewnie po to żeby mniej miejsca zajmował stojąc przy ścianie. Albo miał dwie lewe nogi :D

Według mnie po to by podczas przechowywania nie wyparował. Działa skuteczniej od U-Locka.

Wysłane z mojego ASUS Transformer Pad TF700T przy użyciu Tapatalka

Napisano

ja mam 192 i ze mną to działa mniej więcej tak: do miasta, pod risera mam 58 z dość wysuniętą sztycą, pod barana 60, pod bycze 62, w trasę pod barana 62. Mniejsza rama jest ciut zwrotniejsza, do tego riser i sztyca trochę Ci ją i tak wyciągnie do góry.

W Pile często trafiają się na tablicy wysokie ramy, ostatnio za 800 była fajna bianchi na 105 1055, czyli tej satynowej. Jak będziesz chciał żeby Ci coś rozrysować albo wytłumaczyć łopatologicznie, to dawaj znać, często bywam w Pile.

• 2 miesiące temu...
Napisano

to tez nie jest szosa, tylko turystyk i do tego te hamulce jak jest tani i Ci odpowiadaja je braki do szosy to kup, na wszystkim mozna jezdzic

Napisano

Tylko pamiętaj o rozmiarze, nie wpuść sięw maliny. Ja mam 188 cm wzrostu i ramęw starej szosie 60 cm. I wcale bym nie narzekał, gdyby była wyższa o 2-3 cm.

az460_IMG_20140302_171419-(Kopiowanie).j

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...