skydancer Napisano 29 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 Kilka tygodni temu zrobiłem sobie badania wydolnosciowe, gdzie tętno na progu AT wyszło mi 147ud/min. Trochę mało moim zdaniem, jako że juz kilka sezonów startowych mam za sobą. Dziś zatem zrobiłem test drogowy i średnie tętno z ostatnich 20 minut wyszło na poziomie 167ud/min. Jak w takim razie interpretować te wyniki? Która wartość jest bardziej prawdopodobna? Sent from my IdeaTab S6000-H using Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 29 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 AT to nie LT. AT to próg powyżej którego praca głównie tlenowa zamienia się w tlenowo-beztlenową, a LT to próg powyżej którego praca jest już głównie beztlenowa. Ten próg AT to granica drugiej i trzeciej strefy u Friela. Przy LTHR na poziomie 167, granica drugiej i trzeciej strefy to 149-150 - mniej więcej się zgadza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.