Skocz do zawartości
  • 0

[Pomoc]Czy rower do dirtu ( ctm raptor 2.0 ) nadaje się do zwykłej jazdy ?

roweryt

Pytanie

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Czy rower do dirtu nadaje się do zwykłej jazdy ?

Jeszcze w tamtym roku śmigałem na takim wynalazku

i-gecko-radioactive-dirt-street-2011.jpg

Był zdrowo zmodyfikowany :) Miałem laćki 2.4 które dawały w kość szczególnie na podjazdach (nawet tych mniejszych). Odpowiadając na Twoje pytanie, czy da się nim jeździć normalnie? Da się, tylko trzeba się trochę namęczyć i napocić :) To jest rower który nie ma geometri praktycznie. Dlatego dosyć ciężko się na nim jeździ :)

15 to bardziej do jakiś skoków będzie okej, do codziennej jazdy mała ale taka specyfika rowerów o podobnej geometrii.

Inny temat jest zamknięty to wkleję posta tutaj skoro go napisałem. 

"Według mnie ten pierwszy rower to jakieś nieporozumienie. Niby geometria ramy w stylu dirt ale cała reszta podzespołów temu przeczy - przerzutki, szczególnie z przodu, amortyzator XCR, dwa hamulce, całą masa linek, jakieś hardkorowe kostki na kołach. To nie jest rower do dirtu. 

Kellys - tutaj jest lepiej, nie ma przedniej przerzutki a zamiast niej jest napinacz.

NS - marka która w dircie jest znana i sprawdza się świetnie. Osprzęt jest o wiele lepszy np. Duro DJ Dm opony Small Blocks, mechaniczne tarczówki - sam nie bawię się w dirt ale widzę że goście którzy skaczą mają właśnie taki osprzęt. To o czymś świadczy. 

Jeśli o mnie chodzi to brałbym Clash 2, najpewniejszy sprzęt z wyżej podanych.

Kellys to w sumie świeżak w tych sportach więc ciężko mi powiedzieć jak się sprawdzi, ale w cenie 2000 to nie taka zła opcja. Poszukaj jakiś opinii na temat ramki. 

Rasowe dirtówki to np. NS Majesty. Rowerki wyżej to tak jak piszą w miarę uniwersalne. "

Rowerki wyżej to tak jak piszą w miarę uniwersalne

Nie wiem skąd spadłeś, ale musiała to być duża wysokość :) Jak te rowery nadają się do normalnej jazdy, to kup go swojej babci i powiedz że to prezent żeby nie musiała tyle chodzić i będzie jej lżej...

Jeździłem na nim i wiem co mówię ;)

Porównaj sobie rasową dirtówkę singlespeed z piwotalem pod siodełkiem i często brakeless z rowerem typu NS Clash z przerzutkami i sztycą 300mm czy nawet dłuższą, potem zauważ że napisałem "w miarę uniwersalne " i już będziesz wiedział o co biega zamiast pisać tu jakieś historyjki z moją babcią. 

Na takim sprzęcie spokojnie można śmigać po mieście nie męcząc się zbytnio, i dużo zależy od opon. A kolega szuka roweru uniwersalnego więc taki jest według mnie najlepszy.

Czy rower do dirtu ( ctm raptor 2.0 ) nadaje się do zwykłej jazdy ?

znalazlem se na jakiejś slowackiej stronie model na 2013 ... ty nie piszesz o jaki rocznik chodzi nie dajesz linka

po pierwsze to nie dałbym ponad 500 euro lub równowartość za taki rower - manetki przerzutki hamulce poniżej przeciętnej, widelec przeciętny

co do normalnej jazdy to może się okazac ze sztyca co jest będzie za krótka, za krótka może być nawet 400mm

nie wiem czyw widelcu dasie zejść ze skokiem jest 130 przydało by się 100

czy widelec ma w ogóle blokadę czy zawsze buja

raczej 2 rowery

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...