roweryt Napisano 29 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 Czy rower do dirtu ( ctm raptor 2.0 ) nadaje się do zwykłej jazdy ? Rama 15" Mój wzrost. 170cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kporys Napisano 29 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 Opony będą stawiały opór. Ale ogólnie z przodu masz 3 blaty, więc dobierzesz sobie przełożenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 29 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 Ta dirtówka taka średnia do dirtu więc do codziennej jazdy jak najbardziej się nada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grabek114 Napisano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 Czy rower do dirtu nadaje się do zwykłej jazdy ? Jeszcze w tamtym roku śmigałem na takim wynalazku Był zdrowo zmodyfikowany Miałem laćki 2.4 które dawały w kość szczególnie na podjazdach (nawet tych mniejszych). Odpowiadając na Twoje pytanie, czy da się nim jeździć normalnie? Da się, tylko trzeba się trochę namęczyć i napocić To jest rower który nie ma geometri praktycznie. Dlatego dosyć ciężko się na nim jeździ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roweryt Napisano 2 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 To czy się nada CTM RAPTOR 2.0 do normalnej czy nie /? Ale nie tak aby się pocić jak głupi względem innych normalnych rowerów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Do normalnej jazdy nada się zdecydowanie lepiej niż do dirtu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fudalacz Napisano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 A czy wzrost 168cm i waga 64 kg nie przeszkadza na ten rower? rama ma chyba 15" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 15 to bardziej do jakiś skoków będzie okej, do codziennej jazdy mała ale taka specyfika rowerów o podobnej geometrii. Inny temat jest zamknięty to wkleję posta tutaj skoro go napisałem. "Według mnie ten pierwszy rower to jakieś nieporozumienie. Niby geometria ramy w stylu dirt ale cała reszta podzespołów temu przeczy - przerzutki, szczególnie z przodu, amortyzator XCR, dwa hamulce, całą masa linek, jakieś hardkorowe kostki na kołach. To nie jest rower do dirtu. Kellys - tutaj jest lepiej, nie ma przedniej przerzutki a zamiast niej jest napinacz. NS - marka która w dircie jest znana i sprawdza się świetnie. Osprzęt jest o wiele lepszy np. Duro DJ Dm opony Small Blocks, mechaniczne tarczówki - sam nie bawię się w dirt ale widzę że goście którzy skaczą mają właśnie taki osprzęt. To o czymś świadczy. Jeśli o mnie chodzi to brałbym Clash 2, najpewniejszy sprzęt z wyżej podanych. Kellys to w sumie świeżak w tych sportach więc ciężko mi powiedzieć jak się sprawdzi, ale w cenie 2000 to nie taka zła opcja. Poszukaj jakiś opinii na temat ramki. Rasowe dirtówki to np. NS Majesty. Rowerki wyżej to tak jak piszą w miarę uniwersalne. " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grabek114 Napisano 4 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 Rowerki wyżej to tak jak piszą w miarę uniwersalne Nie wiem skąd spadłeś, ale musiała to być duża wysokość Jak te rowery nadają się do normalnej jazdy, to kup go swojej babci i powiedz że to prezent żeby nie musiała tyle chodzić i będzie jej lżej... Jeździłem na nim i wiem co mówię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 4 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 Porównaj sobie rasową dirtówkę singlespeed z piwotalem pod siodełkiem i często brakeless z rowerem typu NS Clash z przerzutkami i sztycą 300mm czy nawet dłuższą, potem zauważ że napisałem "w miarę uniwersalne " i już będziesz wiedział o co biega zamiast pisać tu jakieś historyjki z moją babcią. Na takim sprzęcie spokojnie można śmigać po mieście nie męcząc się zbytnio, i dużo zależy od opon. A kolega szuka roweru uniwersalnego więc taki jest według mnie najlepszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grabek114 Napisano 4 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 · Ukryte przez mrmorty, 4 Stycznia 2014 - Brak powodu Ukryte przez mrmorty, 4 Stycznia 2014 - Brak powodu Róznimy się pięknie Odnośnik do komentarza
grzesiowu Napisano 4 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 Czy rower do dirtu ( ctm raptor 2.0 ) nadaje się do zwykłej jazdy ? znalazlem se na jakiejś slowackiej stronie model na 2013 ... ty nie piszesz o jaki rocznik chodzi nie dajesz linka po pierwsze to nie dałbym ponad 500 euro lub równowartość za taki rower - manetki przerzutki hamulce poniżej przeciętnej, widelec przeciętny co do normalnej jazdy to może się okazac ze sztyca co jest będzie za krótka, za krótka może być nawet 400mm nie wiem czyw widelcu dasie zejść ze skokiem jest 130 przydało by się 100 czy widelec ma w ogóle blokadę czy zawsze buja raczej 2 rowery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
roweryt
Czy rower do dirtu ( ctm raptor 2.0 ) nadaje się do zwykłej jazdy ?
Rama 15"
Mój wzrost. 170cm
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.