skydancer Napisano 29 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 Jestem właśnie po wymianie łożysk i przeglądzie tylnej piasty. Po zamontowaniu do roweru, koło zachowuje się tak: https://www.youtube.com/watch?v=-4kof0406wY&feature=youtube_gdata_player Rozpedzam koło na twardym przełożeniu, puszczam korbe, a ona sama zaczyna się kręcić. Czy to jest właściwe zachowanie? Co może być tego przyczyną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
severian Napisano 29 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 Ten film wideo jest prywatny... Jeśli zrobiło się ostre koło to problem może tkwić w łożyskach bębenka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skydancer Napisano 29 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 Ustawilem juz status Public, proszę Was o opinie. Sent from my IdeaTab S6000-H using Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowal1986 Napisano 29 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 Jestem właśnie po wymianie łożysk i przeglądzie tylnej piasty. Po zamontowaniu do roweru, koło zachowuje się tak: Rozpedzam koło na twardym przełożeniu, puszczam korbe, a ona sama zaczyna się kręcić. Czy to jest właściwe zachowanie? Co może być tego przyczyną? Na 99% bębenek ma za duży opór . Serwis robiłeś sam, czy w jakimś serwisie Ci robili? Rzobierałeś bębenek ? Będziesz musiał najprawdopodobniej rozebrać bębenek oczyścić, przesmarować (poszukaj jakiś instrukcji w sieci) i złożyć do kupy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 29 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 Albo zapadki w bębenku nasmarowałeś za gęstym smarem/za dużo ilością i nie odbijają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skydancer Napisano 29 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 Serwis zrobiłem w Airbike w Warszawie, wymieniane były łożyska, zapadki oraz ta mała sprężyna. Będę reklamował, bo to nawet czuć przy obrocie kołem, ze jest większy opór. Sent from my IdeaTab S6000-H using Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jechan Napisano 30 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 Może na ratchet nie dali oryginalnego smaru DT I dlatego coś nie tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 30 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 @Jechan DT 370 ma normalny system zapadkowy. Dopiero DT 350 ma Ratchet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skydancer Napisano 30 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 Tak jak piszesz, tam nie ma mechanizmu star ratchet. Sent from my IdeaTab S6000-H using Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TFQ8 Napisano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Podepnę się pod temat , co było przyczyną takiej sytuacji ? Chyba mam ten sam problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowal1986 Napisano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Serwis zrobiłem w Airbike w Warszawie, wymieniane były łożyska, zapadki oraz ta mała sprężyna. Będę reklamował, bo to nawet czuć przy obrocie kołem, ze jest większy opór. Sent from my IdeaTab S6000-H using Tapatalk W którym Airbike robiłeś serwis ? Pytam się aby wiedzieć, gdzie sprzętu nie oddawać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skydancer Napisano 11 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Airbike ul. KEN 49. Przyjęli sprzęt do poprawki, dziś odebrałem i wszystko śmiga, załatwione oczywiście bezkosztowo. Ale szczerze mówiąc, nie udało mi się wyciągnąć jednoznacznej odpowiedzi, co było nie tak... Lubię ich serwis, zwłaszcza w zimie, bo od października do końca lutego mają zawsze -50% na usługi serwisowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swimfan Napisano 11 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 chyba nie w tym roku , tylko off 50% na przeglady tzw. sety;/,chyba ze sie cos zmienilo. Airbike nie daje oryginalnego smaru DT;/ w serwisie jakby co. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skydancer Napisano 14 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Mi te piasty zrobili własnie za 50% ceny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.