Skocz do zawartości

[Łańcuch] Czyszczenie łańcucha z lekkiej rdzy

bartek1182

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, przez pewien czas mieszkałem na wsi i rower stał w nieocieplonej kanciapie czego żałuję, dopiero wczoraj zapewniłem mu cieplutkie i suchutkie miejsce. Na łańcuchu widać lekką korozję nie jest to 50letnia rdza, nawet koloru nie ma. Łańcuch nabrał takiego złotawego koloru, cały proces dopiero się zaczyna. Czym to wyczyścić? Nalać rozpuszczalnika na bazie benzynki i w butelce metodą szejkowania? Czy może coca-cola? Proszę o pomoc!

Witajcie, przez pewien czas mieszkałem na wsi i rower stał w nieocieplonej kanciapie czego żałuję, dopiero wczoraj zapewniłem mu cieplutkie i suchutkie miejsce. Na łańcuchu widać lekką korozję nie jest to 50letnia rdza, nawet koloru nie ma. Łańcuch nabrał takiego złotawego koloru, cały proces dopiero się zaczyna. Czym to wyczyścić? Nalać rozpuszczalnika na bazie benzynki i w butelce metodą szejkowania? Czy może coca-cola? Proszę o pomoc!

Jeśli rower był używany w mokrych warunkach to często na łańcuchu pojawia się taki nalot. Najlepszym sposobem jest "przecierka" w czasie kolejnej jazdy. Jest szansa że problem sie nie powtórzy jeśli korozja nie naruszyła powłok ogniw. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...