bartek1182 Napisano 28 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2013 Witajcie, przez pewien czas mieszkałem na wsi i rower stał w nieocieplonej kanciapie czego żałuję, dopiero wczoraj zapewniłem mu cieplutkie i suchutkie miejsce. Na łańcuchu widać lekką korozję nie jest to 50letnia rdza, nawet koloru nie ma. Łańcuch nabrał takiego złotawego koloru, cały proces dopiero się zaczyna. Czym to wyczyścić? Nalać rozpuszczalnika na bazie benzynki i w butelce metodą szejkowania? Czy może coca-cola? Proszę o pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qrczakzul Napisano 28 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2013 Wystarczy nasmarować i się przejechać, samo zniknie. Szkoda się bawić z ropą, tym bardziej jak nie masz spinki/skuwacza to jeszcze sobie narobisz kłopotów z łączeniem za pomocą bolca i młotka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 28 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2013 Wystarczy przetrzeć szmatką, to się sprawdza w przypadku mojego badziewnego KMC Z82 który w tej chwili dorzynam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 28 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2013 Witajcie, przez pewien czas mieszkałem na wsi i rower stał w nieocieplonej kanciapie czego żałuję, dopiero wczoraj zapewniłem mu cieplutkie i suchutkie miejsce. Na łańcuchu widać lekką korozję nie jest to 50letnia rdza, nawet koloru nie ma. Łańcuch nabrał takiego złotawego koloru, cały proces dopiero się zaczyna. Czym to wyczyścić? Nalać rozpuszczalnika na bazie benzynki i w butelce metodą szejkowania? Czy może coca-cola? Proszę o pomoc! Jeśli rower był używany w mokrych warunkach to często na łańcuchu pojawia się taki nalot. Najlepszym sposobem jest "przecierka" w czasie kolejnej jazdy. Jest szansa że problem sie nie powtórzy jeśli korozja nie naruszyła powłok ogniw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mardok1986 Napisano 29 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 A jaki kolego masz łańcuch??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 29 Grudnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 Wymiana na niklowany rozwiąże problemy estetyczne z rdzą Oczywiście przyszła wymiana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.