Skocz do zawartości

[Rower] Focus Raven 650 b czy Specialized epic 26 s works pilne

lukaszl

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

potrzebuję pomocy w wyborze roweru.

mam 172 cm 67kg.

okazyjnie 2 rowerki do zakupu ale muszę się szybko decydować który sobie zostawić bo jeden bierze znajomy.

focus raven 650b rama s 17,5 cala full xt 10,9 kg specyfikacja fabryczna bardzo dobry stan 6300zł

spec epic s works 26 cali rama M full stan bardzo dobry pełne xtr  waga 9,4 kg 11000zł

proszę o radę dodam że i ht i fulem fajnie mi się jeździ.

nie wiem jak wygląda sprawa z awaryjnościa damperów nigdy tego nie miałem, jezdzilem na fullu pożyczonym, często są z tym problemy, serwis drogi? mój obecny ht z amorem foxa z przodu już 3 seozny nie serwisowany a śmiga dalej jak nowy;)

czy ramka M speca nie będzie dla mnie za długa, chodzi mi o górną rurę? moje 172 cm to nie za dużo a niechciałbym byc położony na tym rowerze jak na łóżku.

startuję w maratonach na mazowszu i fajnie byłoby się utrzymać w 1 sektorze, który rower pozwoli na lepsze wyniki przy tej samej dyspozycji? raven ma potencjał do zmniejszenia wagi ponizej 10 kg w specu juz nicnie wyczaruję. niżej zdjęcia podglądowe o jakie rowerki mi chodzi. prosze o rzeczową pomoc.

1356132145_466577726_1-Pictures-of--2010

Focus-Raven-650B-hardtail-mountain-bike0

Napisano

zastanów się czego oczekujesz od roweru i takiego szukaj; na razie to okoliczności wciskają Cię w chorą sytuację że masz wybrać 1 z dwu rowerów; a może obydwa to zły wybór? a swoją drogą 11 patyków za używkę i to z brainem - musisz być nieźle podjarany :]

Napisano

Postawił bym na Focusa ,spec chyba jest bardziej leciwy...sprzecik cekawe jak wyglada..ale 11tys..nie dał bym za uzywany...fakt ,ze nie s-works ale wolał bym nowy za ta kwote...

Napisano

Tez bym postawil na Focusa. Moim zdaniem o wiele lepiej wydane pieniadze i jeszcze lwia czesc sobie zostawisz albo zamienisz osprzet w tym rowerku

Wysyłane za pomocą Tapatalk 2

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...