Krezystof Napisano 31 Maja 2006 Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Witam, teamt dość nietypowy. Odebrałem kółko z serwisu po naprawie pisaty i dałem samo koło - wszystko jest super oprócz jednej rzeczy - piasta powinna wystawac pardziej po stronie kasety i pytanie jak ja przesunąć? Chciałbym to samemu zrobić zeby nie latać po serwisach znowu zwlaszcza ze leje... Tak bedzie prościej niż przstawiać tarcze i całe przerzutki. Proszę o szybką pomoc Błąd - piasta powinna bardziej wystawac po stronie tarczy Zdjęcia: http://krezystof.w.interia.pl/IMG_00006.jpg http://krezystof.w.interia.pl/IMG_00007.jpg POMOCY! Proszę powiedzcie bo siedze już półtorej godziny tu i jeszcze nikt nie odpowiedział mogę poluzować tą śrubę przy sasiecie i będę mógł dokręcić przy tarczy? Jest coś takiego możliwe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebekfireman Napisano 31 Maja 2006 Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Najlepiej zrobić to tak: - wykręć całego konusa od strony tarczy - wyciągnij delikatnie oś piasty (uwaga na kulki) - wykręć trochę (zależy ile potrzebujesz) konusa od strony kasety - zmontuj wszystko (jak nadal źle operacje powtarzasz) Pamiętaj o odpowiednim skręceniu konusów - nie mogą być skręcone ani za mocno, ani za lekko - jak nigdy tego nie robiłeś to pewno się trochę pomęczysz nad odpowiednim zdozowaniem siły PS Konus - to taka nakrętka z bierznią po której "podróżują" kulki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 31 Maja 2006 Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 no tak ale przecierz to nie wplywa na to jak jest ustawiona tarcza i kaseta wzgledem ramy...jedynie problem jest wtedy gdy os tak wystaje z jednej stronyz e nie da sie jej zaisnac szpilka i kolo nie siedzi pewnie w ramie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krezystof Napisano 31 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Kurcze próbowałem i nie da radu bo to bym musiał zdjąć kasete a klucza nie mam Mam do dyspozycji 2 klucze 17 jak do tej roboty :/ Ale dziękuję za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.