Skocz do zawartości

[Rower] Allez C2 - czy będzie dobry dla amatorki rowerzystki ?

Adriana

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

w tym roku poznałam uroki jazdy na rowerze szosowym (wypożyczonym na pierwsze zawody triatlonowe). Myślę ze złapałam bakcyla i postanowiłam kupić szosówkę. Propozycja w sklepie rowerowym to Allez C2 albo Merida scultura 900.

Zupełnie się nie znam na rowerach i raczej jak kupię, to kolejne 5 lat będę jeździć w tej samej konfiguracji.

Będę wdzięczna za pomoc i opnie.

• Mod Team
Napisano

Hmmm, myślę że na amatorskie jazdy oba rowery będą wystarczające. Na triatlonowe ściganki (zależy też jak owe traktujesz) celowałbym w wyższe półki.
Może doprecyzuj założony przez Ciebie temat: jakie dystanse w roku zamierzasz pokonywać owym rowerem, czy chcesz aby ten rower był także startowym w zawodach triatlonowych, no i jaki zakładasz maksymalny budżet.
A choroba zwana cylkozą ;) nierzadko rozwija się tak szybko i w tak różnych kierunkach, że przez te 5 lat jeszcze 100 razy zmienisz zdanie co Ci potrzebne i jak chcesz jeździć.

Napisano

dzięki wielkie, za odpowiedz, budżet to 3000 -3500pln.

Rocznie w maksie 2000  km ( więcej nie dam rady czasowo).

Zdecydowanie nie jestem typem zaciętej sportsmenki, raczej robię to dla własnej przyjemności i zdrowia.

nie znam się na rowerach stad myślę raczej o nowym a nie używanym

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...