Adriana Napisano 27 Grudnia 2013 Napisano 27 Grudnia 2013 w tym roku poznałam uroki jazdy na rowerze szosowym (wypożyczonym na pierwsze zawody triatlonowe). Myślę ze złapałam bakcyla i postanowiłam kupić szosówkę. Propozycja w sklepie rowerowym to Allez C2 albo Merida scultura 900. Zupełnie się nie znam na rowerach i raczej jak kupię, to kolejne 5 lat będę jeździć w tej samej konfiguracji. Będę wdzięczna za pomoc i opnie.
Mod Team adamos Napisano 27 Grudnia 2013 Mod Team Napisano 27 Grudnia 2013 Hmmm, myślę że na amatorskie jazdy oba rowery będą wystarczające. Na triatlonowe ściganki (zależy też jak owe traktujesz) celowałbym w wyższe półki.Może doprecyzuj założony przez Ciebie temat: jakie dystanse w roku zamierzasz pokonywać owym rowerem, czy chcesz aby ten rower był także startowym w zawodach triatlonowych, no i jaki zakładasz maksymalny budżet.A choroba zwana cylkozą nierzadko rozwija się tak szybko i w tak różnych kierunkach, że przez te 5 lat jeszcze 100 razy zmienisz zdanie co Ci potrzebne i jak chcesz jeździć.
Adriana Napisano 28 Grudnia 2013 Autor Napisano 28 Grudnia 2013 dzięki wielkie, za odpowiedz, budżet to 3000 -3500pln. Rocznie w maksie 2000 km ( więcej nie dam rady czasowo). Zdecydowanie nie jestem typem zaciętej sportsmenki, raczej robię to dla własnej przyjemności i zdrowia. nie znam się na rowerach stad myślę raczej o nowym a nie używanym
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.