llancer Napisano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 witam,poszukuję amorka do 29er. Chcialbym dostać coś w cenie 350zl W cenie 300zl nówki xcr 2012/13 (czym roznia sie te roczniki? ) http://www.centrumrowerowe.pl/czesci/amortyzatory-rowerowe/widelce-amortyzowane/p,amortyzator-xcr-lo-29er-2012-disc-czarny-sr-suntour,118430.html#75628431 http://www.centrumrowerowe.pl/czesci/amortyzatory-rowerowe/widelce-amortyzowane/p,amortyzator-xcr-lo-29er-100mm-2013-disc-czarny-sr-suntour,118452.html#75628455 Za 350 xc 28 mg tk.... http://allegro.pl/amor-rock-shox-29-xc-28-mg-tk-coil-okazja-i3818846359.html Pod uwagę biorę tylko czarne modele. Nie musi byc manetki,+ na xc ze moglbym sobie ta manetke zakupic. Szukalem też czegoś powietrznego/używek,ale lipa na rynku... Prosze o jakies oferty tablica/allegro/sklepy rowerowe..... Moze byc w cenie do 400 ... Uzywki/nowe Byle do 29 i czarne Ogolnie jestem zainteresowany rs bo jednak lepsze to niz ten suntour. Co sądzicie. Dodam ze mialem amorka rs tora sl z 2010roku powietrzny 100mm pod 26'' Wczesniej xcm v3 2012 Więc nie wiem jak mam to porównywać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kporys Napisano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 Sztywność pewnie XCR będzie miał lepszą, a z trwałością ciężko powiedzieć, bo ten XC28 to najtańszy RS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 29 Grudnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 Może i najtańszy, jednak poza lżejszymi stopami i porządnymi tłumikami siedzi w nim prawie ta sama technologia co w reconie ... moim zdaniem warto brać RSa choć nie 28. Natomiast najnowszy XCR to już inna bajka, bo bo jakby stary raidon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kporys Napisano 29 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 @up dokładnie. Lepiej byłoby dołożyć do czegoś pokroju XC30/32 lub Raidona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 29 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 Przerabialem xcm'a Raidona i Torę. Tylko wszystko bylo by fajnie gdyby byl wogóle jakis rynek,bo taka lipa z dostepnoscia amorków do 29,i wogole z 50% drozsze na starcie :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 29 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 Xcr 2014 mozna dostac za taką kwotę. Nawet na allegro jest model powietrzny za 300 zł ale niestety biały. Ogólnie xcr 2014 zapowiada się nieźle, golenie 32mm i powietrze za taką cenę... myślę ze to moze byc niezły hit. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kporys Napisano 29 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 Ten z allegro jest taki tani, bo to wersja tapered. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 29 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 juz ze bialy to mi wisi,bo aktualnie na licytacji jest bialy z manetka,chyba zalicytuje. Bo po prostu 0 wyboru,moze kupie taniej niz 250...... Niestety tapered slabo schodza wiec i tanie.A 29 malo i taki ból i takie drogie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
derwisz Napisano 29 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 Nie pchaj się w to, serio. Mam xc28 i to jest porażka. Xcr u ojca siedzi i też dupy nie urywa. Może poza jednym parametrem, wagą. Ciężki kloc. Ale czulszy niż rs, lepiej pracuje. Z tym że luzy zrobiły się po paru jazdach, nie powiększają się, ale są. Xc 28 z kolei jest stosunkowo lekki, 2kg, ale sztywność na poziomie gumy. Nie jest jak recon, nie ma wymiennych uszczelek, nie ma gąbek na smar. Z tych dwóch zdecydowanie xcr. Polecam jednak sztywny widelec, albo co najmniej first/recon/epicon. Ale to już wydatek ok 900zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scarper Napisano 29 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 Ale taperowany widelec da radę włożyć do główni 1 1/8, jeżeli masz półzintegrowane stery 44mm, to są specjalne stery. http://www.rowerowyraj.pl/product_info.php?cPath=49&products_id=2144 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kporys Napisano 29 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 Ja też bym tego za 150zł licytował Ewentualnie jeżeli ci się nie śpieszy, to możesz czekać i polować na jakąś okazję. Edit: http://tablica.pl/oferta/amortyzator-rock-shox-tora-tk-29-ID4rRM5.html#d7da784fb4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 30 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 to mamy problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kporys Napisano 30 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 Coś więcej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 30 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 No bo ja juz na niego sie nastawielem,skoro tez chcesz go kupic to mamy problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kporys Napisano 30 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 Haha, nie zrozumieliśmy się Chodziło o to, ze na twoim miejscu bym go licytował, ale ta Tora tez fajnie wygląda i co najważniejsze jest pancerna. Negocjuj cenę z gościem i poproś o wystawienie na Allegro, to będziesz miał zabezpieczenie w razie czego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 30 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 A to luzik.Fakt nie zrozumialem. Mialem tore powietrzną. Nie narzekam,ale pisalem nie zejdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kporys Napisano 30 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 Ta jest sprężynowa, ale mimo wszystko to dużo lepszy wybór niż XC28 czy XCR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.