Skocz do zawartości

[Buty] Jakie do MTB ?

przemoxd

Rekomendowane odpowiedzi

Zgadzam się. Nie ma sensu wydawać na nie wiadomo jak wysokiej klasy sprzęt do zwykłej jazdy. Ale to jeśli chodzi o moją kieszeń. Każdy ma inną. Ja trochę się ścigam, liczę gramy, ale nie chorobliwie. Mogę spokojnie polecić swoje buty, bardzo przyjemnie się w nich jeździ, nie trzeba kupować nowych, lepszych, jak ktoś zrobi się zaawansowanym rowerzystą. Zważyłam kiedyś po treningu swoje buty MTB Mavic Rush, (kiedyś kupiłam drożej, teraz widzę na promocji) i wyszło mi 770g (mam rozmiar 39,5), ale to waga z błotem i blokami.

Pomijając zupełnie zbędną dyskusję o przydatności, to te Sidi to fajne buty, ale na stronie Velo mają sporo wyższą cenę niż twój budżet. 1000 zł bym za nie nie dał, bo swego czasu za tyle Dragony kupiłem. Ich dużym plusem jest to, że łatwo dostępne są elementy zamienne, jak np. podeszwy czy części klamry. Do tego Velo jest porządnym dystrybutorem, i wszystko zawsze dostawałem błyskawicznie. Trochę szkoda, że buty pozbawiono systemu regulowania pięty.

Popatrzyłbym też za innymi firmami. Ja sam bardzo jestem zadowolony z butów Speca, a dobre opinie mają też Bontragery.

O pedałach było już wiele, w dziale sprzętu. Wszystko zależy od tego na czym Tobie w sprzęcie zależy z triady - masa, wytrzymałość, cena.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...