Furian Napisano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 Witam przymierzam się do kupna amora i jako że mam zerowe doświadczenie w tych sprawach mam dylemant.. Brać Rst Aerial czy może Sr Suntour Raidon lo-r air ? http://velo.com.pl/czesci/widelce/rst/aerial http://www.alerower.pl/p3294,amortyzator-suntour-raidon-lo-r-26-air-100mm-1-1-8-bialy-z-piwotami-2013.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 27 Grudnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 Ten RST to klocek o goleniach 30mm, bierz raidona a najlepiej model na 2014 bo ten raidon to starszy epicon, bo nastąpiła upgradeacja modeli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Furian Napisano 27 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 Tylko z pivotami ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 27 Grudnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 No to sobie poszukaj bez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Furian Napisano 27 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 Prosiłbym o pomoc w wyborze a nie dążenie do niczego. Wymiana na tarcze to za duży koszt i nie mam takiego budżetu, żeby zmieniać piastę, hamulce i amor kupić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 29 Grudnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 Facet zdecyduj sie ... bo widzę ze po świętach zostawiłeś swoją jednostkę centralną pod choinką ... mowie ci bierz raidona, ty biadolisz ze ma pivoty, no to mowie poszukaj sobie takiego bez, a ty ze przechodzenie na tarcze jest kosztowne ... coś ty brał? Konkretnie , jaki pieniądz, jaki system hamownia? bo widzę ze się nie dogada. Już pomijając fakt, ze podałeś widelce z i bez pivotów, z czego można wnioskować ze posiadasz tarcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Furian Napisano 29 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 Nie wierzę, że jesteś moderatorem ;o Napisałem informacyjnie, że tylko pivoty, bo jak widać nie potrafisz się tego domyślić po tych linkach, które podałem wyżej. OBA amorki posiadają mocowanie hamulca v-brake (piszę jak byk), pomijając fakt, że jesteś moderatorem każdemu się to może zdarzyć Twoja odpowiedź mi wystarczy postawiłeś na raidona i takiej pomocy chciałem a nie kłótni.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kporys Napisano 29 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 Raidon na 2014 nie będzie miał pivotów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Furian Napisano 29 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 Wiem sprawdzałem, dlatego też na jeden z amorków, które podałem wyżej wybór padnie. Rst ma lepsze i ładniejsze golenie niż raidon (chyba że się mylę), ale i tak chyba na raidona postawię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kporys Napisano 29 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 http://activia.sgl.pl/cena/amortyzatory/przednie/suntour-raidon_amortyzator-suntour-raidon-lor-air-bialy-piwoty/438 Tu masz trochę tańszego. Za Raidonem przemawia to, że jest tańszy, ma golenie 32mm i ogólnie jest bardziej sprawdzony niż ten Aerial. Poza tym RST nie ma regulacji tłumienia powrotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.