mikiprezes Napisano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 Tak jak w temacie. Moge kupić hebel z przewodem 70 cm i nie wiem czy starczy ;/ rama rozmiar L 29er Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redbull1 Napisano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 zmierz sobie .raczej będzie mało według mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 70 cm to pewnie przód ? - jeżeli tak powinno styknąć na styk. Ale lepiej zmierz, żeby się nie przejechać ;_) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 27 Grudnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 Jak nie masz pomysłu jak zmierzyć to weź taśmę mierniczą ta metalową a jak jej nie masz to nitkę czy sznurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikiprezes Napisano 27 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 no własnie chodzi o to że rama zamówiona i chce już zamówić hebla nie moge zmierzyć ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 nie starczy. minimum to 75 cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyndowss Napisano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 no własnie chodzi o to że rama zamówiona i chce już zamówić hebla nie moge zmierzyć ;/ Rama zamówiona? Co ma rama do przedniego amortyzatora i długości przewodu? Oczywiście poza długością główki ramy. Na tył to na pewno za mało! Na przód też za mało, bo mam przewód 73 cm i jest na styk, ale w 26". Pamiętaj, że przewód nie może się łamać i musi przechodzić płynnie w przegięciach, bo płyn hamulcowy nie będzie przepływać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 27 Grudnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 Ja u siebie mam 80 co jest w sam raz ... na przód, ale mam 150 mm skoku, zależy ile ty masz. Sądze ze 80 to min jaki powinieneś rozważać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 bo mam przewód 73 cm i jest na styk, ale w 26". A ja miałem 64 cm w przodzie na amorze Manitou r7 i było jeszcze trochę zapasu, zależy jak puści przewód. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikiprezes Napisano 27 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 mhm.... amorek 100mm. to przewód 80cm będzie dobry ? czy lepiej dłuższy ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 Przy mostku 100mm na minus , kierownicy 640mm i manitou towerze 100mm mam jakoś ciut poniżej 70cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikiprezes Napisano 27 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 moja kierka ma 700mm mostek jeszcze nie wybrany. to jak myślicie ? 85cm ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BajkowiecxD Napisano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 wstrzymaj się z tym hamplem to bedzie najlepsze wyjscie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikiprezes Napisano 27 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 po prostu jest okazja na tani hampel i to sie kończy niedługo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BajkowiecxD Napisano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 jak mozna wiedziec.Jaki to hampel ? i gdzie taka okazja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikiprezes Napisano 27 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 hehe no niestety tego nie zdradze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BajkowiecxD Napisano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 no bez jaj,model moglbys podac... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikiprezes Napisano 27 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 nic nadzwyczajnego , uwierz mi tylko po prostu tani, nowy i kupuje bo mam tylni taki sam i chce mieć równy komplet jak ukończę nowy rower to zobaczysz na forum go i będziesz wiedział o jaki sh*t chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 27 Grudnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 Zawsze lepiej wziąć więcej i ewentualnie uciąć tyle ile trzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyndowss Napisano 28 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2013 hehe no niestety tego nie zdradze Śmiać mi się chce! Robisz z tego tajemnice jakbyś miał miliony do stracenia, Jak nie chcesz powiedzieć to nie, ale najlepiej do roweru wybrać długość, który już masz fizycznie i możesz zmierzyć. Najlepiej, żebyś miał naddatek, który możesz uciąć, bo za krótki to kupno nowego tylko. Chyba, że masz mega okazję i nawet w takim przypadku Ci się opłaci to bierz. Podejrzewam tą aukcję --> http://allegro.pl/najtaniej-nowy-przedni-shimano-br-m445-alivio-i3821375515.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikiprezes Napisano 28 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2013 Śmiać mi się chce! Robisz z tego tajemnice jakbyś miał miliony do stracenia, Jak nie chcesz powiedzieć to nie, ale najlepiej do roweru wybrać długość, który już masz fizycznie i możesz zmierzyć. Najlepiej, żebyś miał naddatek, który możesz uciąć, bo za krótki to kupno nowego tylko. Chyba, że masz mega okazję i nawet w takim przypadku Ci się opłaci to bierz. Podejrzewam tą aukcję --> http://allegro.pl/na...3821375515.html Jakiś problem kolego ? Bo nie rozumiem tego uniesienia.Nie, nie chodzi o to.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kporys Napisano 31 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2013 hehe no niestety tego nie zdradze Rozłożyłeś mnie na łopatki kolego, you made my day itd. Jestem w 80% pewny, że chodzi o hamulec Formula Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikiprezes Napisano 31 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2013 I robi sie oddzielny temat. Moze niech admini zmienia temat na " jaki hamulec chce kupic uzytkownik "mikiprezes" " ?? A tak na powaznie to chyba wezme 85cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.