szewka Napisano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 Witam! Szukając jakiegoś Epicona natrafiłem na taką aukcję, skąd moje pytanie czy opłaca się go kupić i sprowadzić z Hong Kongu? http://www.ebay.com/itm/New-2012-SR-Suntour-Epicon-X2-RL-R-lite-MTB-Remote-Lockout-Suspension-Fork-Black-/330735095633?pt=US_Forks&hash=item4d01590f51 Czy ta aukcja wygląda uczciwie, bo jak przeliczalem z usd na pln to wychodzi ok 480zł + przesyłka(~100zł) a w polsce na alledrogo np są najtańsze za 850zł.?? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kporys Napisano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 Też chciałem tak zrobić, ale dochodzi ryzyko, że naliczą ci cło. Na dodatek nie masz do amorka gwarancji. Możesz spróbować. Albo się uda albo nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roonin Napisano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 (edytowane) Dolicz ewentualne cło. Jeśli sprzedający nie zaniży wartości towaru i wyśle to po prostu jako amortyzator za sumę X to masz jeszcze cło jak w banku. Wszystko zależy od tego na ile przytomny jest sprzedawca. Zamawiałem kilkarzeczy z tamtąd i to za większe pieniądze ale od dużych hurtowych sprzedawców. po prostu oni wiedzą jak wysyła żeby nie było cła. Edytowane 27 Grudnia 2013 przez Roonin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silver400 Napisano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 A ile jest tego cła ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roonin Napisano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 (edytowane) Z tego co pamiętam to około 20%. Trzeba by znac kod produktu i zkorzysta z tego http://isztar.mf.gov.pl/isztar/taryfa_celna/web/browsetariff_PL?Year=&Month=&Day= Ja za damper za który zapłaciłem 100dolców dostałem niecałe 120zł cła. Edytowane 27 Grudnia 2013 przez Roonin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kporys Napisano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 Nie wiem czy vatu też nie doliczają w niektórych przypadkach. Zawsze można poprosić sprzedającego żeby wysłał to jako gift. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewka Napisano 27 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 kurcze... nie chce ryzykować żeby mnie nie wyszło to drożej niz w polsce ^^ A nie wiecie kiedy kjakieś wyprzedaże będą ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roonin Napisano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 (edytowane) Nie nie to zależy od wartości i jest albo VAT albo cło ale to wychodzi podobnie. Wyprzedaże już są, i będą jeszcze z miesiąc. Potem to już wszyscy zaczna myślec o wiośnie. Z tym że.... Wyprzedaże to nie znaczy totalna obniżka na wszystko i wszędzie, tak to nie działa. To znaczy tylko tyle że w tym okresie można coś sobie wygrzebac fajnego. Właśnie przed chwilą nabyłem kierę za 1/3 ceny Edytowane 27 Grudnia 2013 przez Roonin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redbull1 Napisano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 hm ,a nie interesuje Cię jakiś używany rock shox ? np recon ? , > http://allegro.pl/rock-shox-recon-351-26-i3833269264.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kporys Napisano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 Generalnie to można jeszcze nabyć Epicony SF11 za ok. 650zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzeslaw Napisano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 http://allegro.pl/epicon-lod-2011-i3826201523.html znalazłem coś takiego. Prawie go kupiłem ale znalazłem w podobnej cenie RS recon gold RL ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewka Napisano 27 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 A jest jeszcze jakiś inny amorek o podobnym działaniu i zbliżonej cenie do 850? nowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redbull1 Napisano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 za tyle to możesz wyrwać rebę w bdb stanie , bywają okazje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewka Napisano 27 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 Używke... A ja jakoś od jakiegoś czasu nie mam przekonania do używek wiec jednak chyba przy epiconie zostane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redbull1 Napisano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 no okazje bywają ; ) http://allegro.pl/nowy-amortyzator-rock-shox-reba-sl-bialy-i3722599925.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewka Napisano 27 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 No tak... znając moje szczęście jak kupie apica to bedzie taka okazja ^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi