djpit Napisano 26 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 Mam tegoroczny rower Merida matts, z amorem RST Gila, gdy przekręcam kierownicą lewo prawo wystepuje lekko wyczuwalne i słyszalne chrupanie jakby w wiankkach brakowało kulek lub był piasek. Byłem w jednym serwisie gosć stwierdził że wszystko dobrze skręcone, i pracuje ok, a amor jest zużyty i zaorany i to pewnie on... :| No nic rozebrałem kiero wyczyściłem, nasmarowałem wianki - bez żóżnicy, piasty w kołach, i koniec pomysłów. Jestem jego 2 właścicelem ale nie uważam żeby był zaorany, a ja dbam o rower.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziu29 Napisano 26 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 To muszą być stery, miałem taki sam problem, pomogło mocniejsze dokręcenie śruby kasującej luz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djpit Napisano 27 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 doprałem ile sił, zero efektu czy lżej czy mocniej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 27 Grudnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 Wyjmowałeś wianki ? oglądałeś bieżnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziu29 Napisano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 Może być też taka możliwość że miski sterów są źle osadzone w ramie i stery pracują nieosiowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 27 Grudnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 Taka możliwość jest mało możliwa. to jest zbyt ciasno pasowane a średnice mają zbyt małą różnice by sie do dało krzywo nabić. Prędzej obstawiam rdze, wżery i syf. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scarper Napisano 12 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Na upartego możesz, wybić stare miski, kupić nowe stery na maszynach, wyfrezować główkę ramy, nabić nowe stery i wtedy powinno być cicho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi