Skocz do zawartości

[pompki] Ręczna, mocowana na ramie/koszyku, z wężykiem, 8-8,5 bar, manometr

DaRoz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

potrzebuje pompki:

- najlepiej z mocowaniem do ramy lub koszyka, ewentualnie rozmiarowo tak by zmieścić do małej torby

- z wężykiem

- wystarczy do 8-8,5 bar

- mile widziany manometr

- z zaworem Schrader i Presta

Generalnie nie chce żadnego chińczyka, co polecicie?

Napisano

Ja polecam lezyne alloy drive, spełnia wszystkie Twoje warunki oprócz max ciśnienia - 6.2 bara i nie posiada manometru...

Napisano

Właśnie wcześniej nastawiałem się na Lezyne Alloy Drive i może się skuszę. Te 8-8,5 bara to tak mówiłem na zapas na przyszłość, ale w tej chwili do aktualnej opony i tak mogę max 5.1 dać. Manometr przydatna sprawa. Jeszcze poszukam. Cena to tak do 130 zł + koszt przesyłki. Chociaż Lezyne są droższe, ale z opinii wynika, że warte swojej ceny - swoją drogą, gdzie dostać te pompki, bo ciężko znaleźć. Z SKSu tylko model SAM ma manometr, reszta modeli chyba bez wężyka w ogóle jest. Coś jeszcze w temacie znajdę? Dzięki za odpowiedzi.

Napisano

Ja mam RaceRocket Topeak'a chyba do 8 barów. Używam jej zarówno do szosy jak i do mtb, bo jest możliwość dokupienia dodatkowego uchwytu. IMHO bardzo dobra pompka, dobre wykonanie i ergonomicznie się pompuje, choć używam rzadko w sytuacjach awaryjnych podczas wycieczek. Manometru nie potrzebuje bo zazwyczaj używam pompki stacjonarnej z manometrem. Pompka się też mieści do torebki pod siodełko topeaka wedge pack medium.

Napisano

Ja mam Topeak RaceRocket HP producent podaje do 11bar ale nie mam jak sprawdzić . http://www.topeak.com/products/Pumps/racerocket_hp_bk Używamy w domu do MTB i kolarzówki. Pompka sprawuje się super, w komplecie uchwyt do ramy. Wożę ją w torebce Topeak Wedge Large bez rozsuwania dodatkowego zamka. Jedynie tak sobie mi się wkręcała końcówka w gwinty continental, Schwalbe ok.

Wysłane z mojego GT-7100 SAMSUNG Galaxy Note 2. za pomocą Tapatalk 2

• 2 miesiące temu...
  • Mod Team
Napisano

Odgrzewam kotleta :P Dziś skapitulowała pompka Merida Turn 2 way, mimo że używana była nie więcej jak 10 razy. Szukam czegoś niedużego do przypięcia na ramę, co nie zawiedzie w potrzebie. Ma być solidna, trwała i stosunkowo nieduża, powiedzmy max. 23cm jak poprzedniczka, uchwyt w zestawie. Manometr może być, ale nie musi. Cena, no cóż, za produkt, który wytrzyma kilka lat i będzie dobry jestem w stanie zapłacić powiedzmy do 100zł.

Napisano

Trochę znowu się powtórzę, ale po drodze mi doszła jeszcze druga pompka ze stajni Topeak :D

Teraz mam :

Topeak RaceRocket HP  - wąski tłok do wyższych ciśnień - uchwyt do mocowania przy koszyku bidonu w zestawie ,  MTB trochę długo się pompuje. Dedykowana bardziej do szosy.

Topeak RaceRocket MT - grubszy tłok,  dedykowana do MTB,  szybko pompuje, kupiłem używkę na allegro, ale nowe na 99% mają też uchwyt do mocowania. A gdyby co to można dokupić uchwyty do pompek Topeaka kosztują w okolicy 16zł.

Ogólnie pompki świetne, gumowy wyciągany wężyk ułatwia pompowanie, pasują do wentyli  Presta/Schrader  wystarczy tylko końcówkę pompki wkręcać lub wykręcać aby ustawić dany typ.

Dużą stacjonarną pompkę też mam Topeak Joe Blow Sport , ze wszystkich jestem zadowolony. ;)

• Mod Team
Napisano

Topeak RaceRocket MT trudno kupić i droga. Ale coś bardzo podobnego robi kto inny - Lezyne HV Drive. Tylko czy to będzie odpowiednio solidne do zapłaconych pieniędzy?

Napisano

Ja kupowałem stacjonarną tutaj http://google.com/category/pompki-rowerowe-reczne/1/long/price/asc/0

Od 150 zł darmowa dostawa, jakbyś może coś innego potrzebował lub znajomy to by było free.

Ale lepiej jeszcze o dostępność zapytać, albo kup tą zwykłą RaceRocket :)

Co do Lezyne to nie znam, ale podobno też bardzo dobre.

Wysłane z mojego GT-7100 SAMSUNG Galaxy Note 2. za pomocą Tapatalk 2

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...