Skocz do zawartości

[licznik] Sigma 8.12 czy 1009

marcin9913

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Przymierzam się do zakupu licznika przewodowego.

Nie mam jakiś wygórowanych potrzeb.

Który z tych dwóch liczników będzie lepszy?

Sigma 8.12 czy 1009

Zastanawiamłem się tez nad modelem 509.

Napisano

Zależy od ceny. Ja mam 8.12 i jest wystarczający, a znów 509 czy 5.12 mają dla mnie za mało funkcji (brak średniej prędkości). 1009 ma jakieś 2 funkcje więcej, ale zobacz czy są Ci potrzebne ;)

Napisano

1009 ma dodatkowo porównanie prędkości i pamięć , która się nie kasuje np.przy wymianie baterii ( tylko dystans całkowity i czas całkowity). Dodatkowo można wprowadzić dane , z poprzedniego licznika , ale to chyba wszystkie sigmy mają. W mojej 1009 brak języka polskiego.

Napisano

Też nie wiem ile może być bez baterii 1009 , ale po wymianie został mi całkowity dystans i czas , reszta się skasowała. Z tego co widzę to są identyczne liczniki , z tym , że 1009 ma porównanie prędkości, a 8.12 polskie menu.

Napisano

No i chyba 8.12 ma trochę inny ekran albo mi się zdaje. Generalnie jak nie potrzebujesz porównania prędkości to bierz 8.12, ja jestem zadowolony.

Napisano

Mam 1009 dziala dobrze, bateria starcza na rok jeżdżenia, podczas wymiany baterii nie kasuje sie dystans i czas.

Ogólnie polecam jak za ta kase.

Wysłane z mojego LT26w przy użyciu Tapatalka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...