Skocz do zawartości

[klamki] Avid SD7 05' vs. Avid SD Ti

Marcin5611

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chcę kupic klamki początkowo miały być Fr5 ze względu na wage poźniej SD7 bo w sumie ta regulacja speed dial jest całkiem fajna :D Jednak mogę kupic w tej samej cenie co SD7 prawie nowe SD Ti 03' o ile się nie myle które. W tych Ti to jest cos tytanowego?:D

sd7:

-w razie uszkodzenia latwo jest sobie dobrac cos b.podobnego np Fr5 ale ich wygląd jest jakis taki mdły..:/

-mozna używac ich jako lewa/rawa:)

Ti:

-niecodzienny wyglad

-wyruzniamy dwie klamki lewa/prawa

Waga..?? Sd7 175-180g a te SD Ti?? podobno kolo 190-200g prawda??

SD7

-w porownaniu do starych klamek AVIDA to widac ze masowka

- jak boisz sie ze rozwalisz nie dokrecaj klamek na hama

- tak czesto niszczysz klamki ?

- praktycznie nierozbieralne w porownaniu do poprzednich modeli

- sa mniej sztywne niz jej poprzednicy

Bierz Ti

SD7

- jak boisz sie ze rozwalisz nie dokrecaj klamek na hama

- tak czesto niszczysz klamki ?

Jesli chodzi o rozwalanie to raczej chodziło mi o gleby itd.. bo jeszcze nigdy skręcając jakiś element w rowerze go nie uszkodzilem..

Często nie często.. ostatnio chyba ze 4lata temu ale nie wiem dlaczego ale w sezonie ze 2znajomych niszczy klamki/manetki wlasnie podczas gleb :glare: Chociaz co tam w sumie wazne zeby dotrwały do następnego sezonu bo wtedy zapewne przejde z v-ek na disc :(

Jesli chodzi o rozwalanie to raczej chodziło mi o gleby itd.. bo jeszcze nigdy skręcając jakiś element w rowerze go nie uszkodzilem..

ech

mialem na mysli to ze jak zaliczysz glebe to niedokrecona klamka na hama przekreci sie na kierownicy i nic sie nie stanie.

Nie pisalem o zrerwaniu gwintu etc

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...