Skocz do zawartości

[Amortyzator] RST Gila czy XCR LO? Jaki wybrać?

Djs

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, przepraszam że się jeszcze nie przywitałem, zrobie to wieczorem.

Szykuje mi sie zmiana amorka z przodu (mój, jakis no-name już nie domaga.)

I teraz pytanie do Was.

Wybrać RST Gila http://allegro.pl/amortyzator-rst-gila-pro-tnl-i3807604857.html

czy

XCR LO http://allegro.pl/a-xcr-lo-srebrny-pod-tarcze-olej-sprezyna-promooo-i3827362358.html  ?

Czy może polecacie jakiś inny?

Moja waga ok. 67kg, jeżdze po asfalcie, czasem lasy i teren.

Jaki amortyzator polecacie w cenie do 200zł? Czytałem że Gila to jedna wielka porażka, ale chce się poradzić u osób, które mialy z tym styczność.

Pozdrawiam.

Napisano

Zdecydowanie XCR . I jeszcze pytanie. Masz tarcze czy vbrakei? Ten XCR jest tylko pod tarczę, a jak coś to możesz trochę dobierać i kupić najnowszego XCRa pod powroty jeśli takowego potrzebujesz.

http://activia.sgl.pl/cena/amortyzatory/przednie/suntour-xcr_amortyzator-suntour-xcr-lo-26-piwoty/380

Starsze XCRy jak dałeś link, miały problem ze ścierającą się czarną powłoką z goleni, więc dołożyłbym do nowego ;)

Napisano

Hamulce mam tarczowe.. dobra, wiem już żeby w xcr szukać. a polecasz jakieś inne, do 200zł?

• Mod Team
Napisano

Jako że są święta to poprawiłem ;) DO 200 zł nie ma nic innego jak XCR. Jest najlepszy w swojej mocno budżetowej klasie. Można czasami coś używanego wyrwać ale to wymaga siedzenia i polowania okazji.

Napisano

Dobra, juz wiem w czym szukać, dzięki :)

A jeszcze jedno. Czy ten stary model, do którego podałem link, różni się czymś w działaniu z tymi nowszymi? Czy tylko nieestetycznie wygląda, jak czerń się ściera?

Wiecie, mam naprawdę ściśle określony budżet póki co.

Napisano

Tak na marginesie..  Ten XCR do którego podałem link, z którego jest roku? Ktoś wie? 

Ten, z tego co wyczytałem ma lagi 30mm

Napisano

ja mam XCR'a niepotrzebnego, z 2011 roku, czerwony, w dobrym stanie IMO

1381843_533421113395561_343773979_n.jpg

dokładnie ten, tyle, że już wymontowany ze 2 miesiące temu, lagi 30mm

Napisano

@Quba88 Nie wiem czy ja dobrze zrozumiałem, czy Ty, ale wg. mnie to było raczej do mnie, że ten co podałem. 

Jeżeli '10 to ma lagi 30mm.

Spytam zaraz sprzedawce jaki to model. Chyba się na niego skusze.

Napisano

Wiesz co, ja się już w tym pogubiłem. :P Ale nie dam sobie ręki uciąć, czy ten model z czarnymi goleniami ma inne bebechy niż ten ze srebrnymi. Musiałbyś się o to spytać kogoś kto w tym siedzi głębiej :)

Napisano

Kurde, sam już nie wiem.. Czytam na aukcjach że te nowsze różnią sie tylko designem, ale tak piszą na aukcji więc nie wiadomo jak to tam jest.

Napisano

Dobra. Dowiedziałem się, że starsze modele miały tuleje plastikowe, tzn mogą mieć, a środkiem podobno się nie różnią... Teraz pytanie.. skusić się, czy nie..

Napisano

Uważaj na te plastikowe tuleje, mój XCM z takowymi dostał dość znacznych luzów po 5000km. Akurat w amortyzator warto włożyć parę groszy więcej, żeby mieć spokój na dłuższy czas.

Napisano

Ale ze które się nie różnią, bo nie ogarniam, ten i z czarnymi lagami, czy ten i ten co mi wysłałeś? :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...