Skocz do zawartości

[Rower]Kross Hexagon X7 Limit 2013 - Lekki teren

Kryz96

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam mam zamiar kupić rower a dokładnie Kross Hexagon X7 Limit 2013, co sądzicie o tym modelu ? Nie bedę zabardzo katował go wystarczy mi lekki teren jakieś nie zawysokie górki i łąki. Co sądzicie o hamulcach  i amortyzatorach ?

Napisano
Amortyzator i suport jest raczej jedno/dwu sezonowy.

Nie bedę zabardzo katował go wystarczy mi lekki teren jakieś nie zawysokie górki i łąki.

Kolega wyraźnie napisał w jaki sposób będzie go użytkował. W takim terenie powinien spokojnie wytrzymać każdy rower w tym budżecie.

Najlepszy wybór to ostatnia pozycja, którą zaproponował @kporys. Ja bym brał to właśnie. Jedyne co się można doczepić, to kiepska korba i amor - ale w tej cenie lepiej nie będzie.

Napisano

Kolega wyraźnie napisał w jaki sposób będzie go użytkował. W takim terenie powinien spokojnie wytrzymać każdy rower w tym budżecie.
Jak kupiłem pierwszy rower też tak uważałem. Ale ten suport nie jest jakoś specjalnie szczelny i woda zrobiła swoje.

Co do propozycji kporys'a to zdecydowanie Romet. Tym bardziej że Ramber 6.0 2013 kosztuje trzy stówy więcej a wyposażenie ma jak w/w Kross.

Napisano

No to jak chcesz, ale w tym KS Cycling masz napęd z dużo wyższej półki, bdb manetki oraz hamulce hydrauliczne, a ten Kross poza wyglądem nie oferuje w zasadzie niczego specjalnego w porównaniu do Rometa czy do ww.

Napisano
Jak kupiłem pierwszy rower też tak uważałem. Ale ten suport nie jest jakoś specjalnie szczelny i woda zrobiła swoje.

Szczelne suporty itp "ficzerny" to zupełnie inny przedział cenowy, o którym nawet nie wypada wspominać w tym wątku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...