Onthor Napisano 23 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 Dzień dobry! Poszukuje nowego, sprawnie działające amortyzatora przedniego do mojego roweru - Kross Hexagon x3 2013, rozmiar 19 - oczywiście V-brake. Jeżdżę często po leśnych dróżkach, więc ważne żeby dobrze wyłapywał nierówności, a jednocześnie jeżdżę po mieście, więc blokada była by przydatna na podjazdy Kwota jaką mogę przeznaczyć to 350-400zł. Myślałem nad XCR LO, ale nie wiem czy będzie pasował do mojej ramy i hamulców (v-brake) Dziękuję za każde odpowiedzi, pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kporys Napisano 23 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 http://activia.sgl.pl/cena/amortyzatory/przednie/suntour-xcr_amortyzator-suntour-xcr-lor-26-piwoty/453 http://activia.sgl.pl/cena/amortyzatory/przednie/suntour-xcr_amortyzator-suntour-xcr-lod-26-piwoty/321 Masz tu 2 XCR'y z regulacją odbicia. Z tym, że jeden jest z 2012 a drugi z 2013, ale różnicy między nimi pewnie byś nie poczuł, a raczej jej nie ma. Ew. jeśli chcesz mieć blokadę na kierowmnicy: http://activia.sgl.pl/cena/amortyzatory/przednie/suntour-xcr_amortyzator-suntour-xcr-rl-26-piwoty/322 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalekD Napisano 23 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 Witaj, każdy amortyzator ze sterówką 1/1,8" będzie pasował pozostanie ewentualna kwestia docięcia sterówki do odpowiedniej długości ( czyli jak dobrze ci się lata, to na taką długość jaką masz przy obecnym widelcu ) XCR jest dobrym widelcem, a piwoty są ustandaryzowane więc jeżeli chcesz zakłądać V-ki to w ciemno możesz brać tego widła. Co do roweru to mam identyczną ramę jak ty, i powiem ci że z Epiconem 100mm skoku spisuje się świetnie. Blokada z manetki na kierownice działa OK. Generalnie jak nie masz parcia na napisy oznaczenia producentów to polecam ci tego XCR-a. jak ważysz w okolicy 80kg to będziesz bardzo zadowolony z pracy tego widła bo to bardzo przyzwoity amorek. Osobiście używałem RS Dart 3 co w klasyfikacji odpowiada właśnie +/- SR XCR. pod moją ówczesną wagą 90-80 kg spełniał się znakomicie. ale swoją droga myślę, że Suntour ma wyroby jakościowo / cenowo lepiej wypadające od RS szczególnie niższego szczebla. BIERZ W CIEMNO TEGO XCR... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kporys Napisano 23 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 Tylko dołóż lepiej do wersji LOD lub LOR, bo jednak regulacja powrotu jest przydatna i np. ja odczuwam jej brak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalekD Napisano 23 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 LOD to wersja z blokada skoku na prawej goleni, Ja mam blokadę na Epiconie RLD z manetki na kierownicy, a na goleni tylko mocowanie linki w mechanizmie blokowania regulacja szybkości powrotu to takie pokrętło na spodzie prawej goleni. masz tam króliczka i żółwia ( króliczek to szybki powrót a żółw to wolny) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scarper Napisano 23 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 Ja w wersji 2013xcr mam + i - Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kporys Napisano 23 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 I masz dobrze. Zółw i zając jest w Rock Shoxie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Synergy Napisano 23 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 Poczekaj aż wejdą xcry z 2014r w tej cenie będą one już powietrzne i z goleniami 32mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scarper Napisano 23 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 Chyba nie wyjdą w takiej cenie bo dostały update do raidona a raidon do epicona. Ja mojego za 330zł kupiłem w maju, waze 100kg i nie ma luzów, jest miekki, ładnie chodzi, mam tylko porównanie do xcm i rst omega. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kporys Napisano 23 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 @Synergy, zapomniałeś tylko o tym, że ceny zaczynają się od 559zł i nie ma wersji pod piwoty. . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Onthor Napisano 25 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2013 Dziękuje wszystkim za odpowiedzi, zdecydowałem się na zakup tego amortyzatora : http://activia.sgl.pl/cena/amortyzatory/przednie/suntour-xcr_amortyzator-suntour-xcr-lod-26-piwoty/321 Pozdrawiam, i życzę wesołych i spokojnych świąt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.