roweryt Napisano 23 Grudnia 2013 Napisano 23 Grudnia 2013 Witam. Chcę sobie kupić rower w przedziale 2000-2500zł. Chcę go głównie do dirt-u(, lecz jak by się dało to może być jeszcze do stuntu on) Myślałem ( i radzono mi) model: "ctm raptor 2.0" Czy jest on odpowiedni do dirtu ( ew. dod. do stuntu)? Jeżeli twierdzisz, znasz się lub po prostu chciałbyś pomóc mógłbyś mi polecić jakiś lepszy w tej cenie (jeżeli takowy tanszy można by było kupić)? Proszę bardzo o pomoc. Jest to mój pierwszy rower tego typu i w takiej cenie. Ma byc on do dirtu. I czy skok 130mm wytrzyma jakieś większe skoki ? Rower będzie na dłuższy czas. Najlepiej aby był nowy. Cena max. 2500zł ( chociaż jak by była znaczna różnica może być 100-300 zł więcej )
kporys Napisano 23 Grudnia 2013 Napisano 23 Grudnia 2013 Najpierw zastanów się czy takiego roweru potrzebujesz, bo też z początku się na takiego napalałem, a wygrał rozsądek i po przemyśleniach kupiłem MTB i jestem zadowolony Ale co do tematu to poszukaj Leader Fox Dragstar, powinien być nawet trochę tańszy. Masz jakieś konkretne traski, na których będziesz użytkował rower?
roweryt Napisano 23 Grudnia 2013 Autor Napisano 23 Grudnia 2013 Jestem pewny. Też wcześniej wahałem się nad MTB Merida Big Nine Tfs 100 , lecz ona nie wytrzymała by ani jazdy na jednym kole, ani tym bardziej skoków. Zależy mi na rowerze głównie do Dirtu ( lecz aby spełniał on jak by się dało chociaż troszkę ze stuntu). edit: Mam jakąś trasę niezłą.. W okolicy jest paru "dirtów" i sami usypali niezłe górki . Doradzi ktoś coś jeszcze? Czy ten rower http://katalog.bikeboard.pl/produkt,2013,rowery,5580 będzie dobry ?
BudekPL Napisano 25 Grudnia 2013 Napisano 25 Grudnia 2013 @@roweryt, obczaj sobie Dartmoor Two6Player. Akurat się mieści w cenie. Polska firma i chłopaki nieźle latają na tych sprzętach.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.