Kecaj10 Napisano 22 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 Witam. Od dłuższego czasu przymierzam się do kupna pedał jak i butów do mojej szosówki. Czy na początek ten model będzie odpowiedni: http://allegro.pl/buty-szosowe-shimano-sh-r087-r-46-gray-ostrow-i3776045705.html ? Miał ktoś może przyjemność jeździć w tych butach i mógłby opisać swoje wrażenia ? Normalnie mam buta 45 ale wiem że ludzie kupują rozmiar większe wiadomo cieplejsza skarpeta zimą czy tego typu sprawy Z góry dzięki za wszelakie opinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 23 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 But Shimano w rozmiarze większymm nie dlatego żeby weszła skarpeta - one po prostu wymagają wyboru jednego rozmiaru więcej w przypadku większości użytkowników. Ja noszę cywilne 44, Shimano 45. Żona potrzebuje cywilnych 39, ostatnio założyła Shimano i musiały być 40. Wg mnie jeśli nie jesteś niemiłosiernie ciężki to nie bedziesz miał problemu ze sztywnością podeszwy mimo że wg skali Shimano ma 4 punkty na 12. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kecaj10 Napisano 23 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 Tzn obecnie mam 78 kg wagi ale w sezonie mam redukcję nawet do 70 i może akurat będzie dobrze się sprawował. Liczę jeszcze na jakieś opinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.