qrczakzul Napisano 22 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 Witam, ważę 70 kg i walę do Richey Shieldów 29 po 2 bary, jest idealnie, nie dobija nawet jak szaleję wjeżdżąjąc po schodach. W przełaju 700x35 jakie ciśnienie powinienem stosować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tofi Napisano 23 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 A na oponie co jest napisane? Sent from my ASUS Transformer Pad TF700T using Tapatalk 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qrczakzul Napisano 23 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 Na mtb 3200-4200 W przelaju ograniczenie jest do 6,5 i nie ma minimalnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artex232 Napisano 23 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 Ja cisnę 3 atmosfery, i jest ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qrczakzul Napisano 23 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 A ile waażysz? Zależy mi na jak najniższym ciśnieniu i niedobijaniu na kamieniach i korzeniach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artex232 Napisano 23 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 59 kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 23 Grudnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 Jeśli wydaje Ci się że dostaniesz receptę na optymalne ciśnienie to jesteś w grubym błędzie. Puki sam nie zrobisz eksperymentu i nie sprawdzisz jaka ilość pasuje Ci najbardziej to zapomnij o "optymalnych" parametrach. Jedne trasy wymagają 4 bar a na innych można zejść do 2bar, zależy jaką masz szerokość opony, bieżnik, ile ważysz, jak jeździsz i czego oczekujesz. Osobiście zawsze nabijałem tyle aby nie dobijać a jednak mieć możliwie miękko, najlepiej pod tym względem sprawowały się szytki. Jedyna sensowna rada do której powinieneś się zastosować to "dobierz optymalne ciśnienie sam", na oponie po to masz zakres aby jej nie zniszczyć, zwykle mieści się on w granicach między 2 a 4bary, 6,5 to raczej wyłącznie na szosę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.