Skocz do zawartości

[lusterko] Zefal spy.

mostek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Czy może ktoś mi powiedzieć czy dodra jest widoczność w tym lusterku przykręconym na końcu rogu? czy zasłania widoczność przedramię/łokieć? czy lepsze będzie bush & muller cykle star 901/3.

Napisano

Sprawdź jeśli możesz czy mocowanie jest wystarczająco dopasowane do twojej wewnętrznej średnicy kierownicy - jeśli jest ona mała możesz mieć problem z mocowaniem.

Napisano

Witam.

Czy może ktoś mi powiedzieć czy dodra jest widoczność w tym lusterku przykręconym na końcu rogu? czy zasłania widoczność przedramię/łokieć? czy lepsze będzie bush & muller cykle star 901/3.

Z zamocowaniem nie ma problemu, tylko nie wiem jaka będzie widoczność, czy niebędę sobie zasłaniał ręką? Bo jeżeli chodzi o zefal spy to jest on mocowany na zewnącz  na kruciutkim uchwycie obejmą i będzie przy samym rogu, bo mam rogi bbb są one lekko podgięte do wewnątrz jak to rogi. Chodzi mi o to żeby jak naj mniej odstawało lusterko, Dlatego zdecydowałem się na to zefal spy. Ewentualnie zdecydował bym się na na jakieś montowane w środek kierownicy ale tak żeby nie kolidowało jak będę chciał chwycić za rogi. Jak takie są to proszę o namiary. Jak by nie było to się chyba zdecyduję na to bush & muller cykle star 901/3, mają one 6cm pałąga i też mocowanie na obejme. w każdtym razie lusterko musi być, przekonałem się po ostatnim ekscesie, zwłaszcza że ruch na drodze to nie to co kiedyś jak się jeszcze jeżdziło składakiem albo ukrainom  :laugh:

Napisano

Witam.

Po pierwsze to musisz wybrać lusterko, które zapewnia bardzo dobrą widoczność czyli praktycznie taką widoczność jaką daje ci rzut oka po odwróceniu głowy. Moim zdaniem taką widoczność  zapewniają lusterka

lusterko-rowerowe-cateye-bm-500g-r.jpg

Po drugie, Zefala nie miałem więc nie powiem ci jaka jest widoczność w nim. Najlepiej spawdż w sklepie czy w Zefalu widoczność jest porównywalna  co w Cataye. Lusterko bush & muller,a kupiłem żonie i wiem jaka jest jego użyteczność ...a użyteczność jest znikoma.

Po trzecie, jak najbardziej można przykręcić do końcówki rogu tylko faktycznie zależy od samego rogu. Ja mam róg gięty więc lusterko niejako jest schowane po za obrys kierownicy a mimo to daje pełną widoczność.Czasami jak chcę dojrzeć dalszy plan muszę przedramię prostować nieco w łokciu.

IMG_0183.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...