Grand231 Napisano 20 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 Witam chciałbym się was doradzić czy te komponenty FSA są oryginalne czy podrabiane, ze względu na cenę myślę że są to podróbki, jednak chciałbym poznać waszą opinię, chodzi o te elementy mostek : http://allegro.pl/show_item.php?item=3814296241 kierownica http://allegro.pl/kierownica-k-force-620mm-119g-carbon-nowa-i3813382106.html . Dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redbull1 Napisano 20 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 według mnie podróbka na 100 % , po mostku od razu widać środek naklejony carbon tak jak w innych podróbach wcsa itd.. , no więc jeśli mostek podróbka to i na pewno i kierownica , kupił zapewne hurtem na jakiej stronce np : http://www.aliexpress.com/item/Free-shipping-MTB-bike-bicycle-carbon-fibre-handlebar-seatpost-Stem-top-cap-1-lot/1182714094.html , dla zdrowia lepiej kierownicy nie brać : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lumperator Napisano 20 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 Cena mówi wszystko. Podróbka na całego. Zpytaj sprzedawce skąd ma towar to odpowie, że zdjęte z roweru, albo od znajomego z Anglii. Żadnego papieru na to nie uświadczysz. I co gorsza tych cwaniaków nie da się wytępić z allegro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 20 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 No to już mam pewność, o ile jeszcze sztycę można przeżyć, bo jak pęknie to nie zrobi jakiegoś kuku, o tyle mostek i kierę za bardzo nie ma się po co pchać w "podróbki". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rkopec16 Napisano 20 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MateuszSid23 Napisano 16 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Posiadam tą kierownice razem z mostkiem,dostałem więc postanowilem pobawić sie w testera Użytkuje od 4 miesięcy jazda szosa,delikatne hopy krawężniki Górskie warunki (wapienica) też nie są jej obce ,ale powoli zastanawiam sie nad jej zmianą bo wkoncu może "trzasnąć" przy 680 mm 140 g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 16 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Ja bym się bał jeździć po górach na czymś takim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ketchup91 Napisano 16 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Grand231 popieram! Też miałbym obawy. Nie dość że podróba to jeszcze waga komponentu w stylu-patrz na mnie ale nie dotykaj, bo zepsujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redbull1 Napisano 16 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 lepiej dać coś cięższego niż potem wstawiać pół zębów ,bo wyjdzie dobre kilkadziesiąt tysi , a kierownica 100 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scarper Napisano 16 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Ale jak ma sie ubezbieczenie to za free masz zęby... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siimon Napisano 17 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 Czy da się jakoś usunąć grafikę z tych chińczyków czy jest pod lakierem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poochaty Napisano 17 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 Ja mam fsa oryginała, przy długości 680 mm waży 215 gr. Ponadto oryginał ma kod cyfrowy, możliwy do zweryfikowania na stronie producenta. No i oryginał kosztuje 400 zł, nawet przy dobrym dojściu i malej marży nie wyobrażam sobie przedawania oryginału nowego taniej niż 250 zł. Swoją drogą mam tą kierę tutaj na forum wystawioną do sprzedania jakbyś chciał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MateuszSid23 Napisano 23 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 Dzięki, ale myśle że powróce do sprawdzonego amelinium http://allegro.pl/ultralekka-kierownica-aerozine-riser-xbr15-720mm-i3978882195.html Wydaje sie być "godna" za te pieniądze i w razie czego można ją skrócić,chociaż ciekawi mnie jazda na takim 720mm w lesie Wracając do tematu "chińskiego karbionu" kolega który waży 90 kg szaleje po górach (tak mówi) na tym "wspaniałym sprzęcie" i mówi ze nic sie z tym nie dzieje,wieże mu na słowo ale wole "spokój ducha" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 23 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 Czasami lepiej nie zdawać sobie sprawy z konsekwencji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.