klakson15 Napisano 19 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Mojej przerzutce ostatnio zaczął doskwierać problem, kiedy wrzucam na większe biegi( czyli o 1 zębatki do 8) wszystko jest normalnie, natomiast kłopot jest kiedy z 8 zębatki chcę zrzucić bieg na mniejszy, wtedy nie reaguje, dopiero jak wrzucę 4 to mi wchodzi i wtedy dopiero mogę wrzucać wyższe biegi(5,6,7,8). Reasumując, żeby z 8 wejść na 7 muszę wrzucić 4 i później zejść do 7. Nie wiem czy to wina przerzutki czy tez manetka może mieć coś z tym wspólnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 19 Grudnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Podejrzewam ze za taki stan rzeczy odpowiadać może: - brud w układzie czyli linka i pancerze - zagięta, stroczona linka w pancerzu Czyli pierwsze co, wymień pancerze i linkę na nowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klakson15 Napisano 19 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 jutro będę miał czas, na pewno tak zrobię i odpowiem co i jak E: brudu może być dużo fakt, w tym roku rower był katowany po górach, nie tak dawno go dokładnie wymyłem ale do pancerzy nie zaglądałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 20 Grudnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 Z twojego opisu wynika ze jeżeli ty ciągniesz linkę to jest ok i nie ma prawa nie być, jak nie ma luzów w układzie, ale jak ciągnie przerzutka to już sobie nie radzi czyli ewidentnie za ciężko chodzi. a jak myłeś to woda mogła pocieknąć do pancerza i narobić bałaganu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klakson15 Napisano 20 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 Odwrotnie, jak ciągnę linke to jest problem, bo w tylnej przerzutce na najmniejszej koronce linka jest luźna(u mnie 8 ) i jak ciągnę do 4 to jest luz i nie przeskakuje Wysłane z mojego ST21i Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 20 Grudnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 Tak czy inaczej linka sie blokuje A ty trochę niezbyt jasno piszesz . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.