remlik Napisano 10 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 10 Września 2014 Nie zmieniłem na dwublat. Testowałem (wprawdzie jeszcze 2x9) ale ostatecznie do canyona kupiłem slx-a 40-30-22 Pojeździłem chwilę na 38/24 i wyszło mi, że: 1. 38z jak dla mnie deczko za mało na dokręcanie przy prędkości >50km/h 2. 24z bywało za mało przy kasecie 11-32. Na 11-36 byłoby lepiej, ale i tak p.1 W sumie (pomimo powyższych mankamentów) myślałem nad zakupem ramion slx jak sugerowałeś, ale akurat nie trafiło się nic w dobrej cenie, a tego slx-a 3-blata kupiłem nowego niewiele drożej. Wagowo wychodzi porównywalnie z kasetą 11-34 (xt) vs slx 38/24 z 11-36 (xt) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sagitt77 Napisano 17 Września 2014 Udostępnij Napisano 17 Września 2014 A czy udało Ci się rozwiązać problem z przerzutką przednią blokowaną przez dolną rurę tylnego trójkąta? Spodziewam się teraz podobnego problemu przy składaniu 29era z korbą 38/26T... Nie wiem jaką wybrać przerzutkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remlik Napisano 24 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 24 Września 2014 Tak, zmieniarkę M510 dało się prawidłowo wyregulować, ale byłby potrzebny jeszcze rockring, bo czasem zrzucała łańcuch "na zewnątrz". Zaprzestałem dalszych zabaw z powodów wymienionych wcześniej i ostatecznie mam teraz 3x10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi