Rafu Napisano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Uff, myślałem że już są i pospieszyłem się z zakupem A zupełnie przypadkiem na stronie Treka znalazłem X-Caliber z 2015r na kole 650b: http://www.trekbikes.com/pl/pl/bikes/mountain/cross_country/x_caliber/ Jestem ciekaw czy to samo czeka serię Superfly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edek121 Napisano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Uff, myślałem że już są i pospieszyłem się z zakupem A zupełnie przypadkiem na stronie Treka znalazłem X-Caliber z 2015r na kole 650b: http://www.trekbikes.com/pl/pl/bikes/mountain/cross_country/x_caliber/ Jestem ciekaw czy to samo czeka serię Superfly. osobiście nie mam wiedzy jakie będą zmiany Superfly'a, pozostaje śledzić internet ;-) Ja zdecydowałem się na wersję z SLX czyli 8. Dla mnie najważniejsze jest czy rama zmieni geometrię czy też nie. Jeśli nie to biorę 19,5". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 A zupełnie przypadkiem na stronie Treka znalazłem X-Caliber z 2015r na kole 650b: Zwróc(cie) uwagę, że X-Caliber z kołami 650b oferowany jest tylko w mniejszych rozmiarach, reszta pozostaje 29". Według mnie nie do końca to pomyślane, no ale cóż... POZDRo-:ver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafu Napisano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 moje niedopatrzenie - nie pofatygowałem się żeby przejść na zakładkę z geo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edek121 Napisano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Taka rozmiarówka ma sens. Dla niewysokich osób rama na kołach 29 cala jest trochę nieodpowiednia. Trek nie jest pierwszą firmą, która robi dokładnie taki podział ram w stosunku do kół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Masz rację, ale co zrobić z osobami które są pomiędzy rozmiarami(zakładając że mówimy o jednej marce)? Tak się składa że pracuję w sklepie gdzie gonimy Trek'i i ostatnio przypałętał się koleś który idealnie by leżał na 17.5" z kołami 650b ale niestety staje sie to niemożliwe bo w tym rozmiarze będą oferowane jedynie Wielkie Kiszki. Wolałbym sam wybierać jakie koło mi pasuje a nie żeby producent "wiedział lepiej" POZDRo-:ver p.s.: Rafu otrzymujesz rozgrzeszenie za niedopatrzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafu Napisano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Dzięki, teraz mogę spać spokojnie Co do rozmiarówki Treka to i tak jest dość gęsta i szeroka - trochę się naszukałem zanim znalazłem odpowiedni rower dla moich 195cm wzrostu. Temat wielkości koła mogliby rozwiązać podobnie jak Orbea, oferując rozmiar "przejściowy" np. 17.5" w dwóch wersjach: http://www.orbea.com/pl-en/bicycles/alma-m50/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomsport Napisano 9 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Hej, Ja czekam na zamówionego Treka Superfly 9.8 w rozm 19,5 cala W lipcu wstawię foty, ale na początek muszę go lekko odchudzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hogg Napisano 9 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Żebyś nie skończył tak jak ja: kupiłem Treka Mambę i po kilku zaledwie mieciącach tylko rama mi z niej została Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edek121 Napisano 9 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Hej, Ja czekam na zamówionego Treka Superfly 9.8 w rozm 19,5 cala W lipcu wstawię foty, ale na początek muszę go lekko odchudzić. czy 9.8 jest dostępny od ręki czy też czekasz na nową dostawę? Jeśli druga opcja, to na kiedy sprzedawca obiecał Ci sprowadzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomsport Napisano 9 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 czy 9.8 jest dostępny od ręki czy też czekasz na nową dostawę? Jeśli druga opcja, to na kiedy sprzedawca obiecał Ci sprowadzić? Czekam. Rozmiar 19.5 będzie w Europie dostępny pod koniec czerwca. Ale np. 18.5 ponoć od ręki jest. A Ty na jaki rozmiar czekasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edek121 Napisano 9 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 19,5", ale SuperFly 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomsport Napisano 9 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 (edytowane) 19,5", ale SuperFly 8 Ja czekam na 2014 rocznik (dodatkowa produkcja), a Ty czekasz na 2015 (bo rocznik 2014 wyprzedany w przypadku SF8). Nie chce mi się czekać na nowy rocznik bo pewnie zanim dotrą do sklepu to będzie wrzesień. Ciekawe czy bardzo zmienią się Superfly'e w nowej kolekcji. Edytowane 9 Czerwca 2014 przez tomsport Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edek121 Napisano 9 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Jakie masz wymiary? oczywiście wzrost i prześwit. Testowałeś już 19,5 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomsport Napisano 9 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Jakie masz wymiary? oczywiście wzrost i prześwit. Testowałeś już 19,5 ? 1,82 m ale długości nogi nie mierzyłem testowałem superfly'a 5 w takim rozmiarze i dla mnie jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 Ja czekam na 2014 rocznik (dodatkowa produkcja), a Ty czekasz na 2015 (bo rocznik 2014 wyprzedany w przypadku SF8). Nie chce mi się czekać na nowy rocznik bo pewnie zanim dotrą do sklepu to będzie wrzesień. Ciekawe czy bardzo zmienią się Superfly'e w nowej kolekcji. Mam nadzieję że nie wpadną na pomysł by znowu używać przerzutki przedniej w systemie direct mount. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafu Napisano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 Wyszperałem zdjęcia z prezentacji Treka na rok 2015 Na pierwszy rzut oka nie widzę różnic w ramach - jeśli mnie wzrok nie myli to 6stka (niebieski i czarno-zielony) dostała Rebę z sztywną osią. No cóż, nie można mieć wszystkiego P.S. Więcej fotek tutaj: http://www.rowerymalgoska.pl/trek-world-2015/ http://singletrackworld.com/2014/07/trekworld-trek-2015-range/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edek1211 Napisano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 http://www.cycleworldshop.co.uk/category/1206/HARDTAIL tu jest więcej szczegółów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest89 Napisano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 Tak mi się podoba Superfly 6 2014 w malowaniu Grey matt, szkoda, że 2015 już taki nie jest. Mega problem z dostępnością już 2014 a 2015 poprostu mi się nie podoba :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edek1211 Napisano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 Ja też nie jestem zachwycony kolorem SuperFly 8. Wersja czerwona z 2014 była ładniejsza niż na 2015 rok. Mimo to kupię i będę udawał, że jest ok ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom2000 Napisano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 Wiem że kolor dla niektórych jest bardzo istotny ale zastanówcie się czy na kolorze można jechać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edek1211 Napisano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 ... przecież napisałem, że bez względu na kolor kupuję wersję na 2015 rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest89 Napisano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 Wiem że kolor dla niektórych jest bardzo istotny ale zastanówcie się czy na kolorze można jechać? Heh masz racje, ale z drugiej strony jak się wydaje 6k na rower to jest w czym wybierać to i względy estetyczne powinny zostać zachowane Tak patrze taki niebieski Superfly 6 2015 też nie jest zły, ale czy on jest w macie czy lakierowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pietrushkin Napisano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 Po tym zdjęciu wnioskuję, iż jest to niebieski metalik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom2000 Napisano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 Miałem przyjemność organoleptycznie poznać w kolorze pomarańczowym i wyglądał bajecznie jeżeli kogoś interesuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi