Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano (edytowane)

@ erzurum

Jeśli tak, to widocznie g ... zamydliło mi oczy :icon_lol:

Może @ maciejol się wypowie, bo w temacie o 29 er'ach widzę, że tam siedzi SID zamiast Reby.

Edytowane przez KrissDeValnor
Napisano (edytowane)

@ maciejol

Dobra, wszyscy widzą Twojego jaskrawego Superfly 6 2017 - zmieniłeś korbę i hamulce ( SLX, czy po prostu inne tarcze ? ), dobrze widzę :icon_question:

Poza tym w porównaniu do zdjęcia ze strony obręcze mają więcej zielonych akcentów i zyskały je też siodełko i amor.

Kolor też wydaje się bardziej żarówiasty niż na stronie Treka, a może mylę modele :whistling::icon_question:

Z całym szacunkiem, ale bardziej przyciąga mnie Spec Epic HT ( również zielony - przez ostatnie kilka lat tego typu kolory + grafit i czerń przyciągają mnie jak g ... muchę :icon_lol: ).

Superfly 6 2017 ma inny kolor, to SF9 2015

Edytowane przez maciejol
Napisano (edytowane)

Ładny ten rowerek, jaki to rozmiar ze zdjęcia?
Ten z ogłoszenia carbonowy, dosyć wysoko wysunięta sztyca, wiadomo coś o wzroście właściciela?

Edytowane przez ponury2
  • Mod Team
Napisano

Ponury2 - właśnie skończyła się moja cierpliwość względem twojej osoby. 

Dostajesz ode mnie bana i tym samym chciałbym cię uświadomić że nie jesteś tu mile widziany. Poszukaj sobie inne forum gdzie będziesz robił syf w tematach!

Napisano

Wymieniał ktoś może stery w Superfly? W specyfikacji są zintegrowane FSA IS-2 ale w SF6 jest główka tapered a sterówka prosta 1 1/8 i nie wiem jakie będą pasowały. Nie ma tam żadnych przejścówek / adapterów.

Macie jakieś sprawdzone rozwiązania?

Napisano

U góry jest łożysko o średnicy 41 a na dole 52 mm. Jeśli masz prostą sterowke widelca to na koronę nabita jest bieżnia- przejściówka. Trek stosuje to przy takich kombinacjach standardów. Innego rozwiązania nie ma.

Napisano

W superfly jest 42/52.

FSA są bardzo dobre, Accent HI-S02 absolutna porażka. Innych nie sprawdzałem.

41 mm. Zewnętrzna średnica łożyska górnego. Takie samo łożysko jest we wszystkich rowerach Treka u góry.

Napisano

Jaki rozmiar polecacie dla osoby 175 cm wzrostu? Waham się miedzy 17.5 a 18.5. Oba rozmiary są na granicy. 17.5 moze byc za mały a 18.5 za duży.

Mam 173 cm i ramę 17,5" Treka Superfly 6 z 2015 roku i jest dla mnie idealna.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Obecnie przymierzam  się  do wymiany napędu  w moim sf 6 ,i zastanawiam się nad korbą gx 36/22. Chodzi o to że czasami brakuje mi na prostej i na zjazdach , i myślałem o zmianie na 38/24 ale nigdzie nie mogę znaleźć takich zębatek srama  pasujących do tej korby. Wiecie czy jakieś inne mogą pasować do tej korby ,ewentualnie zostaje mi przejście na korbę shimano.

Napisano

Obecnie przymierzam  się  do wymiany napędu  w moim sf 6 ,i zastanawiam się nad korbą gx 36/22. Chodzi o to że czasami brakuje mi na prostej i na zjazdach , i myślałem o zmianie na 38/24 ale nigdzie nie mogę znaleźć takich zębatek srama  pasujących do tej korby. Wiecie czy jakieś inne mogą pasować do tej korby ,ewentualnie zostaje mi przejście na korbę shimano.

Może w ofercie BBB znajdziesz?   https://sklep.harfa-harryson.com.pl/produkty/czesci/mechanizmy-korbowe/zebatki,2,43261

Albo Race Face?   http://sklep.twr.com.pl/pol_m_Czesci-rowerowe_Zebatki-korbowodu-single-speed_Zebatki-Wide-10-11-447.html

Napisano

Przypuszczam ze tak, bo raczej na pewno nie wiecej skoro w o 1 cal wiekszej jest 90 mm.

Więcej to wiadomo, że nie, ale potencjalnie może mieć mniej (80 mm). Jeśli chcesz mieć pewność to napisz do Treka - na ich stronie jest formularz i dosyć szybko odpisują.