Rulez Napisano 16 Października 2014 Udostępnij Napisano 16 Października 2014 A jaki masz przekrok? Dawid, a mają już w sklepie w Warszawie na stanie rowery Treka na rocznik 2015? pozdrawiam Właściwie to mógł byś zadzwonić do sklepu i zapytać, a nie wklepywać takie teksty ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
errwin Napisano 16 Października 2014 Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Ja mam 181 cm (84 cm przekrok) i również jeżdżę na 19,5". Nie widzę żadnych problemów z ustawieniem roweru. Jestem zadowolony z tego rozmiaru. Rower skręca bezproblemowo na singlach (bez użycia kierunkowskazów ) Pytam ze zwykłej ciekawości, jak zmierzyłeś przekrok ? Bo z natury jestem dociekliwy a mam sporo, bo 7cm mniej wzrostu ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dtrad Napisano 17 Października 2014 Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Cześć, Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Rzeczywiście "geometrycznie" pasuję do 17,5 i do niej będę się przymierzał. W przyszłym tygodniu będę miał możliwość (jak pogoda pozwoli) przetestować przez parę dni 17,5 i dla porównania 18,5 - wtedy podejmę ostateczną decyzję. Pozostanie mi tylko sprzedać 26 i czekać do lutego na niebieskiego Treka ;-) Pozdrawiam Dominik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edek1211 Napisano 17 Października 2014 Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Pytam ze zwykłej ciekawości, jak zmierzyłeś przekrok ? Bo z natury jestem dociekliwy a mam sporo, bo 7cm mniej wzrostu ! To jest długość mierzona w pozycji stojącej od stóp (podłoża) do krocza. Najdokładniej to zmierzysz przy pomocy poziomicy i jakiegoś centymetra lub jeśli lubisz jak ktoś Ci grzebie przy interesie to poproś osobę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
errwin Napisano 17 Października 2014 Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Wiem jak się mierzy, pytałem jak Ty to zrobiłeś bo jesteś sporo wyższy a masz przekrok jak ja, stąd moja ciekawość. W każdym razie mój pomiar odbył się bez butów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edek1211 Napisano 17 Października 2014 Udostępnij Napisano 17 Października 2014 sam widzisz, że wzrost to nie wszystko, każdy z nas różni się budową anatomiczną. Ja mam dłuższy korpus w porównaniu do Ciebie, dlatego tobie potrzeba znacznie mniejszej ramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artursan Napisano 19 Października 2014 Udostępnij Napisano 19 Października 2014 Witam ! Właśnie jestem w trakcie kupowania swojego roweru - wybór padł na TREK - z dwóch powdów jakość i moje 130 kg przy 183 cm wzrostu. Producent - daje gwarancje do 136 kg - ufffff. Mało jest takowych firm. Model padł na Superfly 8 2015r z następującymi zmianami zawarte są też ceny zmian z złotówkach :Mech. Korbowy XT 160 Manetki XT 90Przerzutka przednia XT 40Hamulce XT 350Kaseta XT 110Łańcuch XT 50 26 października rowerek przyjeżdża do sklepiq a około 10 listopada odbiór sprzęciku. Rozmiar ramy 18,5 cala na większej moje jajęcja mogłyby się skaleczyćRamę karbonową mi odradzić sprzedawca z powodu innej elastyczności czy stabilności nie znam się na tym. Co Wy o tym myślicie?Aha 80 % asfalt - drogi rowerowe 20% parki czy las ale ścieżki utwardzone.pozdrawiam Artursan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 19 Października 2014 Udostępnij Napisano 19 Października 2014 Przy tej masie masz spore szanse np krzywdzić często wkład suportu Karbonowy Superfly ma łożyska montowane luzem w mufie a to może być problem przy konieczności częstej wymiany (która tak czy inaczej dosyć często zachodzi w tym przypadku). Jedyne co mnie zastanawia to wybór roweru przy takim podłożu. Sprzęt trochę na wyrost ale oczywiście to wybór indywidualny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 19 Października 2014 Udostępnij Napisano 19 Października 2014 Co my możmy ? zgodzić się z "Tobo",Trek ma rowery bardziej odpowiednie do takiej jazdy : http://www.trekbikes.com/pl/pl/bikes/road/fitness/fx/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcusb Napisano 19 Października 2014 Udostępnij Napisano 19 Października 2014 kup MTB będziesz miał bardziej uniwersalny rower i na urlop go weźmiesz. A do takiej codziennej jazdy jak piszesz zmień opony na mniej górskie. Co do wagi 130 to dużo ale jak będziesz jeździł systematycznie waga sama poleci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 19 Października 2014 Udostępnij Napisano 19 Października 2014 To znaczy jak, tylko MTB moża wziąć na urlop ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artursan Napisano 20 Października 2014 Udostępnij Napisano 20 Października 2014 (edytowane) kup MTB będziesz miał bardziej uniwersalny rower i na urlop go weźmiesz. A do takiej codziennej jazdy jak piszesz zmień opony na mniej górskie. Co do wagi 130 to dużo ale jak będziesz jeździł systematycznie waga sama poleci. Tak tak! zapomniałem dodać ,że oponki będą semisliki jakieś hurracainy - nie zapiasłem jakowe Jednakże góralki zostają jakby zmiany do terenu były. Fitnesowy nie przemawia do mnie - wolę superflaya bowiem zostawia wybór a człowiek jest zmienny. Czy na coś jeszcze powinienem zwrócić uwagę w tym rowerku? pozdrawiam Artursan Edytowane 20 Października 2014 przez artursan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
errwin Napisano 20 Października 2014 Udostępnij Napisano 20 Października 2014 Na pedałki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artursan Napisano 21 Października 2014 Udostępnij Napisano 21 Października 2014 Pedałki powiadasz - XT - dla odmiany z nakładkami jakby sie miało cos zepsuc z nimi:)Oświetlenie 1500 lumenów z przodu z redukcją światła i strumienia z tyłu 200 lumenów z różnmi irytujacymi miganiami . Dzwonek elektroniczny dostałem od brata - smieszny ale i fajny nie irytujacy ale zwracający uwagę. licznik przezprzewodowy sigma - ale bez zbyt wielu dupereli których nie wykorzystam i to chyba prawie wszystko... pozdrawiam Artursan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artursan Napisano 7 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2014 Witam! Już mam już jeździłem i jest cool oraz śliczny . zaledwie 20 km zrobione i wrażenia cudowne.Sąsiad ciągnie mnie na Bełchatów... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mamir Napisano 27 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2014 ARTURSAN Napisz cos wiecej jesli chodzi o wrażenia z jazdy. Poniewaz bardzo mocno sie zastanawiam między trekiem superfly 8 a Canyonem. Jak mozesz podeslij jakies zdjecia na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1988wroc Napisano 27 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2014 Artursan Jak sztyca 27 wytrzymuje 130kg? Nie ma problemu ze sztywnoscią? Sam niemało ważę i zastanawiam się czy przy 100kg nie bedzie bujać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekRze Napisano 27 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2014 ARTURSAN Napisz cos wiecej jesli chodzi o wrażenia z jazdy. Poniewaz bardzo mocno sie zastanawiam między trekiem superfly 8 a Canyonem. Jak mozesz podeslij jakies zdjecia na priva popatrz jaki samolub inni może tez by chcieli rzucić okiem na nowego SF8 ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mamir Napisano 27 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2014 To nie ze względu na samolubstwo lecz porządek na forum aby nie zarzucał nikt ze bałagan robimy. ale samolubem jest jak na razie właściciel Treka bo nie chce się podzielić wrażeniami ani zdjeciami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artursan Napisano 27 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2014 (edytowane) O ciekawe - przepraszam zatem :)link poniżej z foteczkami http://www.forumrowerowe.org/topic/110050-galeria-pokaz-twojego-29era/page-231?do=findComment&comment=1601705 pozdrawiam serdecznie Jeżeli chodzi o wrażenia: 1. Przejechałem jakieś 200 km jestem zachwycony , ale mnie trudno jest się wypowiadać jako autorytet ,ale mój młodszy brat jak wskoczył nań a jeździ Giantem - sory nie wiem jaki model ale też hardem - zapłacił 5500zł 8 lat temu, był zachwycony i już zmienia rower:) 2. nic się nie powyginało 3. Szok nastapił i lekka irytacja bo licznik nie chciał chodzić. Tzn w domu chodził a podczas jazdy już nie, i tak cały czas. Podjechałem do serwisu i zaczęła się walka trwałą prawie 3 godziny .Trzech magików walczyło z licznikeim, zmienili baterie w serwisie wszystko chodziło podziekowałem wyjechałem i ... sie zesrało. Wskoczył ekspert na rower przejechał się kawałek coś tam poprawiał a licznik... nic.!!! Jak spokojnie ogladałem nowe rowerki jakie im przywieżli a dowieźli z 50 sztuków w końcu decyzja nowy licznik! Podłączyli w salonie wszystko chodzi pożegnałem się i... przywitałem sie po 3 minutach jazdy:) Znowu magik wskoczył na rower i pojechał ... qrwa w salonie chodzi a na zewnątrz... nic nie wyszło !!! w końcu Jest - EUREKA!!! ODSUNĘLI LATERALNIE LAMPĘ O 10 CM I...wszystko zaczęło grać mój licznik bc16.12 pozdrówka Edytowane 27 Listopada 2014 przez artursan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emi00 Napisano 9 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 Co to treka będę odsprzedawał niebawem swojego superfly 6 i czekam na kolejnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekRze Napisano 9 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 jaki masz w planach teraz kupic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emi00 Napisano 9 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 pomarańczowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekRze Napisano 9 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 7 kozacka ale ten kolor taki troche cukierkowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emi00 Napisano 9 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 6 -2014 jest podobna nie chciałem go jak cholera a jak przyszedł na żywo to bajka tyle że uszkodzili mi ramę i przyszła w innym kolorze a ja chcę jak miałem więc sklep zachował się super abym miał pomarańcz poza tym dziś widziałem szosę Emonda czerwoną na zdjęciach jakaś mdła a na żywo rakieta także kolory nie oddają rzeczywistości jeśli chodzi o treka na żywo zdecydowanie na + Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi