tobo Napisano 4 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Mostek to 100 mm przy tych rozmiarach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafu Napisano 4 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Znaleźliście gdzieś informację jak długi jest mostek przy 17.5 lub 18.5? Widzę że zastanawiasz się nad 17,5-18,5". W ramach ciekawostki powiem że z dwóch niezależnych źródeł słyszałem (wyczytałem) że przy rozmiarze 19,5" pomierzona długość górnej rury jest o ~2cm krótsza niż w specyfikacji - pewnie pozostałych rozmiarach sytuacja wygląda podobnie. Dodatkowo rozmiarówka Treka dla 29erów jest nieco przekłamana - w teorii ma ułatwić klientowi przesiadkę z 26cali ponieważ powinna odpowiadać ich rozmiarom. Jak przejdziesz się do sklepu i obejrzysz sprzęt na żywo, to zobaczysz na podsiodłówce rozmiar "wirtualny" (ten z katalogu) i realny - tak więc 19,5" ma w rzeczywistości 18,5", 18,5" ma 17,5" a o 17stce zapomnij bo jest malutka To akurat sprawdzone info - Przelicz sobie z centymetrów na cale długości podsiodłówek podane na stronie Treka. Co do długości górnej rury, to postaram się to zweryfikować w sklepie albo przez oficjalny suport Treka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrociu Napisano 4 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 (edytowane) Tak... raczej będę celować w 18.5 (wzrost 181cm, noga 81cm). Właśnie się dziwiłem, że rowery o długości rury podsiodłowej ok. 44cm większość firm nazywa 17 calowymi lub M. Tutaj mamy 18.5 Tak przypuszczałem, że musi tutaj być jakaś "głębsza myśl" No ale to kwestia nazewnictwa. Generalnie patrzyłem na rozpiskę geo i wartości w centymetrach. Natomiast 2cm przekłamanie byłoby ostrym przegięciem. A gdzie kupujecie swoje Superfly? Ja będę celować albo w warszawski MyBike lub Airbike. Edytowane 4 Lutego 2014 przez Wrociu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafu Napisano 4 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 (edytowane) Moja druga połówka ma podobne wymiary (wzrost 181, noga 83cm) i też celowałem dla niej w 18,5" ale chyba sprawdzę dokładniej ten temat bo już dwaj sprzedawcy rekomendowali 19,5" co uważałem za przegięcie do czasu kiedy usłyszałem o tych nieścisłościach w wymiarach. Do Warszawy mam trochę daleko więc albo bydgoski Krysport albo ewentualnie wybiorę się do Poznania i sprawdzę Colex. Myślałem też o zakupie przez Internet w jakimś niemieckim sklepie bo tam bez rabatów Superfly 6 stoi za 1199 EUR ale jednak wolałbym mieć serwis na miejscu Edytowane 4 Lutego 2014 przez Rafu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrociu Napisano 4 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 A to wtedy nie możesz serwisować w Polsce? Są jakieś formalne przeciwwskazania? Kurcze ... 1200EUR to naprawdę dobra cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 5 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Oczywiście, że możesz serwisować w Polsce tylko wszelkie usługi gratisowe (gwarancja), jakie masz z tytułu zakupu w polskim sklepie, odpadają - to chyba jasne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emi00 Napisano 5 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Moja druga połówka ma podobne wymiary (wzrost 181, noga 83cm) i też celowałem dla niej w 18,5" ale chyba sprawdzę dokładniej ten temat bo już dwaj sprzedawcy rekomendowali 19,5" co uważałem za przegięcie do czasu kiedy usłyszałem o tych nieścisłościach w wymiarach. Do Warszawy mam trochę daleko więc albo bydgoski Krysport albo ewentualnie wybiorę się do Poznania i sprawdzę Colex. Myślałem też o zakupie przez Internet w jakimś niemieckim sklepie bo tam bez rabatów Superfly 6 stoi za 1199 EUR ale jednak wolałbym mieć serwis na miejscu przymierzałem 19,5 cala mam 180 cm i nogę 83 i jest trochę przy duży 18,5 jest idealny ewentualne korekty można robić mostkiem lub siodełkiem A to wtedy nie możesz serwisować w Polsce? Są jakieś formalne przeciwwskazania? Kurcze ... 1200EUR to naprawdę dobra cena a 1000 euro jeszcze lepsza model 6 zamówiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrociu Napisano 5 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 1000 Euro? A możesz dać namiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRZECHJ Napisano 5 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Też się podbijam pod temat. 1000 EUR za Treka Superfly 6 to genialna cena. Gdzie go można za tyle znaleźć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrociu Napisano 9 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 to 1000EUR to chyba jakaś ściema jednak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emi00 Napisano 10 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 10 Lutego 2014 rower już w domku zostało dopasować pozycję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hogg Napisano 10 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2014 Może jakieś foto? Gratki nowej maszyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emi00 Napisano 10 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 10 Lutego 2014 Dzięki foto pewnie jutro jakieś będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emi00 Napisano 11 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Na razie tak na szybko podglądowa fotka z telefonu w przyszłości pewnie jakaś sesja z aparatem w terenie będzie , w rzeczywistości kolor jest intensywniejszy i fajnie z czarnym się łączy na pewno rower rzuca się w oczy . https://picasaweb.google.com/100661628674279045365/DropBox#5979186307388947362 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hogg Napisano 11 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Wygląda ciekawie, czekam z niecierpliwością na jakąś sesyjkę w terenie. PS Rozumiem, że zamawiałeś w Niemczech? Nikt nie robił problemów z wysyłką? W Polsce żaden sklep nie chciał nawet słyszeć o wysyłce Treka, TYLKO odbiór osobisty. Taka polityka w Najjaśniejszej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emi00 Napisano 11 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Rower kupiony w sklepie stacjonarnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrociu Napisano 11 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Ja również czekam na swojego pomarańczowego goblina Zamówiony w sobotę i mam nadzieję, że będzie na dniach. Wzrost 181cm, noga ok. 81cm i zamówiłem rozmiar 18.5. Przy okazji ... może ktoś chętny na przednie koło z Superfly 6? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafu Napisano 12 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 Na razie tak na szybko podglądowa fotka z telefonu w przyszłości pewnie jakaś sesja z aparatem w terenie będzie , w rzeczywistości kolor jest intensywniejszy i fajnie z czarnym się łączy na pewno rower rzuca się w oczy . https://picasaweb.google.com/100661628674279045365/DropBox#5979186307388947362 Fajny sprzęt Mógłbyś zmierzyć horyzontalnie długość górnej rury? Jestem ciekaw czy odpowiada informacji na stronie Treka czy tak jak twierdzą niektórzy, jest ~2cm krótsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AgentOrange Napisano 12 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 Superfly 6 ma fabrycznie sztycę z offsetem, ale zdaje się ok 5mm. Z tego co zmierzyłem podczas jazdy próbnej, horyzontalna długośc była podana wraz offsetem siodła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emi00 Napisano 12 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 mierzyłem i 62 cm wychodzi mi teraz przy siodełku tak jak mam ustawione typowo w poziomie pewnie troszkę mniej wyjdzie muszę sprawdzić z ciekawości ale i tak jest to dużo w porównaniu z innymi markami Superfly 6 ma fabrycznie sztycę z offsetem, ale zdaje się ok 5mm. Z tego co zmierzyłem podczas jazdy próbnej, horyzontalna długośc była podana wraz offsetem siodła. 6-tak ma 8mm w 5-ce jest 12 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafu Napisano 12 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 Fajnie byłoby mieć jakieś rzetelne dane bo te podawane przez producenta 67cm dla rozmiaru 23" trochę mnie przeraża a na 21,5" miałem sztycę ~2cm przed ogranicznikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hogg Napisano 12 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 Ale że co, za duży 23" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 12 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 Ciekawe, ponieważ długość ramy horyzontalnie jest mierzona od środka główki ramy w jej górnej części do środka rury podsiodłowej (a nie do siodełka czy jarzemka) horyzontalnie (czyli rower postawiony na poziomej powierzchni i pomiar w poziomie) ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emi00 Napisano 12 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 zgadzam się z tobą co do pomiaru długości horyzontalnej , ja szukałem miejsca w którym wyjdzie mi długość podana przez producenta ot tak z ciekawości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AgentOrange Napisano 12 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 To jak się zwykle mierzy jest oczywiste. Chodzi o to, że rzeczywiste pomiary wychodzą trochę inne od deklarowanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi