BartiCube Napisano 18 Grudnia 2013 Napisano 18 Grudnia 2013 Witam. Chciałbym zaprosić do kręgów Krośnieńskiego Towarzystwa Cyklistów każdą osobę, która lubi aktywnie spędzać czas wolny na rowerze.W naszym "teamie" mamy przedstawicieli różnych kategorii wiekowych; począwszy od 17 a zakończywszy na 70 latach. Każdy znajdzie u nas coś ciekawego dla siebie.Organizujemy rajdy rowerowe, szkolenia z zakresu pierwszej pomocy przedmedycznej oraz wspólne wyjazdy i treningi nawet z kolarzami ze Słowacji.Być może ktoś pomyśli, że jesteśmy jakimś profesjonalnym teamem rowerowym i nie ma czego u nas szukać. Nic bardziej mylnego. Spora część członków KTC preferuje jazdę rekreacyjną, lecz jest również kilka osób, które aktywnie biorą udział w zawodach kolarskich i nie tylko.Celem naszej organizacji jest propagowanie zdrowego trybu życia, poszerzanie znajomości na temat kolarstwa oraz głównie czerpanie przyjemności z jazdy na rowerze w towarzystwie osób, które łączy ta sama pasja.Posiadamy również sekcję damską, która została otworzona całkiem niedawno.Nasz prezes p. Stefan Wójcik pisze na stronie KTC : "Dążymy do budowania społeczeństwa aktywnego fizycznie, które bez względu na wiek porusza się po Krośnie rowerami i rozpala entuzjazm z jazdy w kolejnych pokoleniach cyklistów z naszego regionu. Chcemy współpracować z samorządem Krosna, by nasze piękne miasto było w jeszcze większym stopniu przystosowane do rowerzystów i pozwalało mieszkańcom na ekonomiczną, ekologiczną, a przede wszystkim bezpieczną jazdę rowerem.W 2012 roku przejechaliśmy po 7 500 km na każdego członka Stowarzyszenia, zapobiegając w ten sposób nadciśnieniu tętniczemu, cholesterolowi, nadwadze i innym schorzeniom cywilizacyjnym. Niektórzy przejechali ponad 11 000 km. Licząc łącznie, okrążyliśmy kilkukrotnie Ziemię. Niezły wynik, prawda?Członkowie KTC spotykają się w pierwszy czwartek każdego miesiąca o 18:00 w siedzibie Towarzystwa, która mieści się przy ul. Grodzkiej 10 w Krośnie. Serdecznie zapraszamy!Ponadto zapraszamy również na wspólne treningi w każdą sobotę i niedzielę o godz. 10:00 na parkingu przy Hali Sportowej, ul. Bursaki 29. Mile widziane są również osoby o niewielkim doświadczeniu kolarskim. Jeździmy na rowerach szosowych, górskich i trekingowych."Nie ważne czy masz rower 20000zł czy za 500zł, w składzie KTC jest duża rozbieżność jakościowa i cenowa naszych rowerów. Posiadamy rowery trekkingowe, jak również szosowe. Aczkolwiek jedynym chyba mankamentem dla niektórych może być to, że preferujemy jazdę po szosie.Za bycie z składzie KTC trzeba niestety płacić 8zł na miesiąc, czyli 96zł w ciągu roku. Jednakże za te pieniądze dostaje się strój w kolorze żółtym (teamowy) jak również możliwość korzystania z innych profitów dających ta organizacja.W każdy pierwszy czwartek miesiąca o godzinie 18:00 organizujemy spotkanie w Krośnie na ulicy Grodzkiej 10, gdzie omawiamy sprawy bieżące oraz planujemy jakieś treningi lub wspólne wyjazdy. Zaletą naszej organizacji :* wzbudzanie zaciekawienia, gdy grupa kilku / kilkunastu rowerzystów w takich samych jaskrawych strojach pojawia się na jakiejś imprezie okolicznościowej,* możliwość doskonalenia techniki jazdy na rowerze* darmowy udział w imprezach organizowanych przez nas* korzystanie ze zniżek i rabatów u naszych sponsorów* duma z tego, że możemy reprezentować jakąś organizację i wspólnie cieszyć się z zajęcia jakiegoś dobrego miejsca w zawodach przez któregoś z członkówTakże zapraszam wszystkich chętnych do szeregów naszej organizacji. Ja jestem już w niej nieoficjalnie 2lata, a oficjalnie tylko rok. Jednakże w razie pojawienia się jakichś nieścisłości lub dygresji proszę napisać do mnie PW lub zadzwonić pod numer 660 744 926. Z miłą chęcią również wysłucham Wasze pytania co do KTC i w ramach możliwości spróbuję na nie odpowiedzieć. https://www.facebook.com/KTCorgpl?fref=tshttp://ktc.org.pl/
lubicz Napisano 17 Marca 2014 Napisano 17 Marca 2014 O klubie słyszałem, niby się tam wybieramy z kumplem. Byliśmy rok temu na kiełbasie i piwku podczas jazdy z PCK. Bartek jeździsz może Cubem z Guzikówki? Bo chyba czasem się mijamy.
HUMENNE Napisano 23 Czerwca 2014 Napisano 23 Czerwca 2014 Możesz zablokować tę Temu oni już nie jechać, ale nie .. tylko żartowałem Byłem tam wczoraj i nie było nikogo, http://pokec.azet.sk/polanczyk/fotoalbumy Pierwsze trzy albumy tam są zdjęcia od wczoraj .. i jeszcze cztery w rzędzie tam jest cisna oraz bieg rzeznika..ja dal cisna-jaslo-okraglik-liczna i ponad majdan po droge lesnej do cisny.. pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.