jasinski21444 Napisano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 Hej . Stwierdziłem że chcę spróbować jazdy z bukłakiem więc co za tym idzie chce zakupić zestaw plecak - powiedzmy 5l oraz bukłak 1,5-3l . Priorytetem jest nie bujanie podczas jazdy oraz co najważniejsze brak mokrych pleców. Kwota jaką chcę na to wydać to ok 130zł z przesyłką . Co myślicie o takim zestawie http://allegro.pl/plecak-rowerowy-buzzard-zambezi-2-0-z-buklakiem-2l-i3771292095.html ? Chyba że możecie zaproponować coś innego w w.w cenie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 Z plecakiem zawsze będziesz miał mokre plecy Nawet systemy nośne z siatką nie zapobiegają temu całkowicie. Można tylko ograniczyć to zjawisko do minimum, jednak po powyższym plecaku nie spodziewałbym się cudów. Ogólnie w tej cenie nie ma czegoś, co wybija się znacznie ponad resztę - najlepiej rozważyć kwestie praktyczne i jakość wykonania. Z bukłakiem dobrze kombinujesz, taki na klamrę jest łatwiejszy w użytkowaniu niż z zakrętką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ajgor11 Napisano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 Posiadam taki mały plecaczek z bukłakiem na zakrętkę. Jeśli już to bukłak tylko na ,,klamrę,, , te na zakrętkę ciężko wysuszyć. Sam myślę nad kupnem nowego bukłaka z klamra Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kundello Napisano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 Są bukłaki na klamrę jednocześnie z zakrętką. Np. Kellys robi takie i to z materiału bakteriostatycznego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebada Napisano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 Kellys to bardzo dobra firma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 15 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 Kellys robi za przeproszeniem gówno i to takie w najgorszym wydaniu - bidony , podsiodłówki i koszyki pękają . Inne rzeczy pewnie też . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek56 Napisano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 W tym roku pierwszy raz używałem plecaka z bukłakiem i powiem tak:10L wydaje mi się rozsądniejszym wyborem,z dobrymi ,regulowanymi pasami tak się zapniesz że nawet przy szybkiej jeżdzie szosą nie będziesz odczuwał balastu.Druga rzecz -bukłak ,są opinie że poniżej klasy SOURCE nie warto schodzić,nie znam klasy CAMELBACKA ,ale używam właśnie SOURCE i potwierdzam jest bardzo dobry(1,5L),zamykanie zdecydowanie na suwak.Niestety ,tak jak napisano wcześniej mokrych pleców raczej nie unikniesz.Używam plecaka na trasach powyżej 50km i w zawodach mtb bardzo przydatne,ale za dobrej jakości plecak cieżko się będzie zmieścić w Twoim budżecie .Mój kosztował 160pln w UK na promocji.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kundello Napisano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 Kellys robi za przeproszeniem gówno i to takie w najgorszym wydaniu - bidony , podsiodłówki i koszyki pękają . Inne rzeczy pewnie też . To dziwne, bo takie zjawiska widziałem też u innych producentów, Accenta, Authora, SKS, Topeak... jest tego mnóstwo. Mam nadzieję, że pisałeś to twierdzenie z własnych przeżyć i miałeś do porównania jeszcze wiele innych marek, oraz używałeś je równolegle z kellysem na drugim rowerze Mój plecak Kellysa Street przetrwał w jednym kawałku 5 lat. Dodam że zabierałem go zawsze na każdy wyjazd. Rzucałem, szurałem, wiele razy prałem, myłem myjką ciśnieniową itd. Nadal jest w jednym kawałku, tylko trochę wyblakł i kilka szwów się przetarło. Bukłak też używałem przez ponad rok i działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 15 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 Mam nadzieję, że pisałeś to twierdzenie z własnych przeżyć Tak piszę to z własnych przeżyć . Miałem torebkę podsiodłową kellysa - materiał darł się gdy miałem w niej multitoola , miałem koszyki na bidon kellysa - pękł po miesiącu . Obecnie mam podsiodłówke roswhella którą obciążam dużo bardziej niż kellysa i trzyma się dzielnie , to samo z koszykami zefal'a . Miałem także korbę kellys race integrated - bardzo szybko wytarła się oś przez co miała delikatne luzy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
provid Napisano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 Ja mam taki zestaw: plecak 4F (pierwsza lepsza aukcja z brzegu) i bukłak 2L za ok 30 zł z Decathlonu i wszystko hula Wymienny ustnik do bukłaka kosztuje 14,99 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SpeedyBandito Napisano 16 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 A może coś z wyższej półki - w tej chwili w Cykloturze jest Camelbak Hydrobak w wyprzedaży za 149 zeta. Bukłak ma klasyczną zakrętkę, ale na tyle dużą, że dłoń się mieści i można go łatwo umyć. Sam używam tego bukłaka w plecaku Evoc. Kiedyś używałem bukłaka Source zapinanego klamrą i jest to co prawda wygodniejsze, ale użytkowanie camelbaka nie jest w żadnym razie jakoś szczególnie uciążliwe. I camelbak ma lepszy ustnik z blokadą przepływu - komu się choć raz wylała woda w bagażniku w aucie, albo na autokarowej wycieczce (to mój przypadek, kiedy 1,5 litra wody poleciało po podłodze z tylnych rzędów aż do fotela kierowcy ) ten to doceni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelDL Napisano 19 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 W Decathlonie jest promocja na http://www.decathlon.pl/hb-rogue-czarny-camelbak-id_8238558.html za tę cenę uważam, że warto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formi98 Napisano 19 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 kup sobie w tesco był za 40 a jak jazda z bukłakiem ci sie niespodoba to niebedzie ci szkoda go wywalić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalB Napisano 28 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2013 A może coś z wyższej półki - w tej chwili w Cykloturze jest Camelbak Hydrobak w wyprzedaży za 149 zeta. Scigam sie z takim zamiast bidonow, sporo jezdze po gorach itp. REWELACJA! Wyczailem ten model u znajomego podczas kilkudniowej zgrupki treningowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.