jasinski21444 Napisano 15 Grudnia 2013 Napisano 15 Grudnia 2013 Hej . Stwierdziłem że chcę spróbować jazdy z bukłakiem więc co za tym idzie chce zakupić zestaw plecak - powiedzmy 5l oraz bukłak 1,5-3l . Priorytetem jest nie bujanie podczas jazdy oraz co najważniejsze brak mokrych pleców. Kwota jaką chcę na to wydać to ok 130zł z przesyłką . Co myślicie o takim zestawie http://allegro.pl/plecak-rowerowy-buzzard-zambezi-2-0-z-buklakiem-2l-i3771292095.html ? Chyba że możecie zaproponować coś innego w w.w cenie .
c1ach Napisano 15 Grudnia 2013 Napisano 15 Grudnia 2013 Z plecakiem zawsze będziesz miał mokre plecy Nawet systemy nośne z siatką nie zapobiegają temu całkowicie. Można tylko ograniczyć to zjawisko do minimum, jednak po powyższym plecaku nie spodziewałbym się cudów. Ogólnie w tej cenie nie ma czegoś, co wybija się znacznie ponad resztę - najlepiej rozważyć kwestie praktyczne i jakość wykonania. Z bukłakiem dobrze kombinujesz, taki na klamrę jest łatwiejszy w użytkowaniu niż z zakrętką.
ajgor11 Napisano 15 Grudnia 2013 Napisano 15 Grudnia 2013 Posiadam taki mały plecaczek z bukłakiem na zakrętkę. Jeśli już to bukłak tylko na ,,klamrę,, , te na zakrętkę ciężko wysuszyć. Sam myślę nad kupnem nowego bukłaka z klamra Pozdrawiam!
kundello Napisano 15 Grudnia 2013 Napisano 15 Grudnia 2013 Są bukłaki na klamrę jednocześnie z zakrętką. Np. Kellys robi takie i to z materiału bakteriostatycznego.
jasinski21444 Napisano 15 Grudnia 2013 Autor Napisano 15 Grudnia 2013 Kellys robi za przeproszeniem gówno i to takie w najgorszym wydaniu - bidony , podsiodłówki i koszyki pękają . Inne rzeczy pewnie też .
maniek56 Napisano 15 Grudnia 2013 Napisano 15 Grudnia 2013 W tym roku pierwszy raz używałem plecaka z bukłakiem i powiem tak:10L wydaje mi się rozsądniejszym wyborem,z dobrymi ,regulowanymi pasami tak się zapniesz że nawet przy szybkiej jeżdzie szosą nie będziesz odczuwał balastu.Druga rzecz -bukłak ,są opinie że poniżej klasy SOURCE nie warto schodzić,nie znam klasy CAMELBACKA ,ale używam właśnie SOURCE i potwierdzam jest bardzo dobry(1,5L),zamykanie zdecydowanie na suwak.Niestety ,tak jak napisano wcześniej mokrych pleców raczej nie unikniesz.Używam plecaka na trasach powyżej 50km i w zawodach mtb bardzo przydatne,ale za dobrej jakości plecak cieżko się będzie zmieścić w Twoim budżecie .Mój kosztował 160pln w UK na promocji.Pozdrawiam.
kundello Napisano 15 Grudnia 2013 Napisano 15 Grudnia 2013 Kellys robi za przeproszeniem gówno i to takie w najgorszym wydaniu - bidony , podsiodłówki i koszyki pękają . Inne rzeczy pewnie też . To dziwne, bo takie zjawiska widziałem też u innych producentów, Accenta, Authora, SKS, Topeak... jest tego mnóstwo. Mam nadzieję, że pisałeś to twierdzenie z własnych przeżyć i miałeś do porównania jeszcze wiele innych marek, oraz używałeś je równolegle z kellysem na drugim rowerze Mój plecak Kellysa Street przetrwał w jednym kawałku 5 lat. Dodam że zabierałem go zawsze na każdy wyjazd. Rzucałem, szurałem, wiele razy prałem, myłem myjką ciśnieniową itd. Nadal jest w jednym kawałku, tylko trochę wyblakł i kilka szwów się przetarło. Bukłak też używałem przez ponad rok i działa.
jasinski21444 Napisano 15 Grudnia 2013 Autor Napisano 15 Grudnia 2013 Mam nadzieję, że pisałeś to twierdzenie z własnych przeżyć Tak piszę to z własnych przeżyć . Miałem torebkę podsiodłową kellysa - materiał darł się gdy miałem w niej multitoola , miałem koszyki na bidon kellysa - pękł po miesiącu . Obecnie mam podsiodłówke roswhella którą obciążam dużo bardziej niż kellysa i trzyma się dzielnie , to samo z koszykami zefal'a . Miałem także korbę kellys race integrated - bardzo szybko wytarła się oś przez co miała delikatne luzy .
provid Napisano 15 Grudnia 2013 Napisano 15 Grudnia 2013 Ja mam taki zestaw: plecak 4F (pierwsza lepsza aukcja z brzegu) i bukłak 2L za ok 30 zł z Decathlonu i wszystko hula Wymienny ustnik do bukłaka kosztuje 14,99 zł
SpeedyBandito Napisano 16 Grudnia 2013 Napisano 16 Grudnia 2013 A może coś z wyższej półki - w tej chwili w Cykloturze jest Camelbak Hydrobak w wyprzedaży za 149 zeta. Bukłak ma klasyczną zakrętkę, ale na tyle dużą, że dłoń się mieści i można go łatwo umyć. Sam używam tego bukłaka w plecaku Evoc. Kiedyś używałem bukłaka Source zapinanego klamrą i jest to co prawda wygodniejsze, ale użytkowanie camelbaka nie jest w żadnym razie jakoś szczególnie uciążliwe. I camelbak ma lepszy ustnik z blokadą przepływu - komu się choć raz wylała woda w bagażniku w aucie, albo na autokarowej wycieczce (to mój przypadek, kiedy 1,5 litra wody poleciało po podłodze z tylnych rzędów aż do fotela kierowcy ) ten to doceni.
PawelDL Napisano 19 Grudnia 2013 Napisano 19 Grudnia 2013 W Decathlonie jest promocja na http://www.decathlon.pl/hb-rogue-czarny-camelbak-id_8238558.html za tę cenę uważam, że warto.
formi98 Napisano 19 Grudnia 2013 Napisano 19 Grudnia 2013 kup sobie w tesco był za 40 a jak jazda z bukłakiem ci sie niespodoba to niebedzie ci szkoda go wywalić
RafalB Napisano 28 Grudnia 2013 Napisano 28 Grudnia 2013 A może coś z wyższej półki - w tej chwili w Cykloturze jest Camelbak Hydrobak w wyprzedaży za 149 zeta. Scigam sie z takim zamiast bidonow, sporo jezdze po gorach itp. REWELACJA! Wyczailem ten model u znajomego podczas kilkudniowej zgrupki treningowej
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.