Skocz do zawartości

[plecak] z bukłakiem do 130zł

jasinski21444

Rekomendowane odpowiedzi

Hej . Stwierdziłem że chcę spróbować jazdy z bukłakiem więc co za tym idzie chce zakupić zestaw plecak - powiedzmy 5l oraz bukłak 1,5-3l . Priorytetem jest nie bujanie podczas jazdy oraz co najważniejsze brak mokrych pleców.

Kwota jaką chcę na to wydać to ok 130zł z przesyłką .

Co myślicie o takim zestawie http://allegro.pl/plecak-rowerowy-buzzard-zambezi-2-0-z-buklakiem-2l-i3771292095.html ? 

Chyba że możecie zaproponować coś innego w w.w cenie . 

Z plecakiem zawsze będziesz miał mokre plecy ;) Nawet systemy nośne z siatką nie zapobiegają temu całkowicie. Można tylko ograniczyć to zjawisko do minimum, jednak po powyższym plecaku nie spodziewałbym się cudów.

Ogólnie w tej cenie nie ma czegoś, co wybija się znacznie ponad resztę - najlepiej rozważyć kwestie praktyczne i jakość wykonania. Z bukłakiem dobrze kombinujesz, taki na klamrę jest łatwiejszy w użytkowaniu niż z zakrętką.

W tym roku pierwszy raz używałem plecaka z bukłakiem i powiem tak:10L wydaje mi się rozsądniejszym wyborem,z dobrymi ,regulowanymi pasami tak się zapniesz że nawet przy szybkiej jeżdzie szosą nie będziesz odczuwał balastu.Druga rzecz -bukłak ,są opinie że poniżej klasy SOURCE nie warto schodzić,nie znam klasy CAMELBACKA ,ale używam właśnie SOURCE i potwierdzam jest bardzo dobry(1,5L),zamykanie zdecydowanie na suwak.Niestety ,tak jak napisano wcześniej mokrych pleców raczej nie unikniesz.Używam plecaka na trasach powyżej 50km i w zawodach mtb bardzo przydatne,ale za dobrej jakości plecak cieżko się będzie zmieścić w Twoim budżecie .Mój kosztował 160pln w UK na promocji.Pozdrawiam.

Kellys robi za przeproszeniem gówno i to takie w najgorszym wydaniu - bidony , podsiodłówki i koszyki pękają . Inne rzeczy pewnie też .

To dziwne, bo takie zjawiska widziałem też u innych producentów, Accenta, Authora, SKS, Topeak... jest tego mnóstwo.

Mam nadzieję, że pisałeś to twierdzenie z własnych przeżyć i miałeś do porównania jeszcze wiele innych marek, oraz używałeś je równolegle z kellysem na drugim rowerze ;)

Mój plecak Kellysa Street przetrwał w jednym kawałku 5 lat. Dodam że zabierałem go zawsze na każdy wyjazd. Rzucałem, szurałem, wiele razy prałem, myłem myjką ciśnieniową itd. Nadal jest w jednym kawałku, tylko trochę wyblakł i kilka szwów się przetarło. Bukłak też używałem przez ponad rok i działa.

Mam nadzieję, że pisałeś to twierdzenie z własnych przeżyć

Tak piszę to z własnych przeżyć . Miałem torebkę podsiodłową kellysa - materiał darł się gdy miałem w niej multitoola , miałem koszyki na bidon kellysa - pękł po miesiącu . Obecnie mam podsiodłówke roswhella którą obciążam dużo bardziej niż kellysa i trzyma się dzielnie , to samo z koszykami zefal'a . 

Miałem także korbę kellys race integrated - bardzo szybko wytarła się oś przez co miała delikatne luzy .

A może coś z wyższej półki - w tej chwili w Cykloturze jest Camelbak Hydrobak w wyprzedaży za 149 zeta. Bukłak ma klasyczną zakrętkę, ale na tyle dużą, że dłoń się mieści i można go łatwo umyć. Sam używam tego bukłaka w plecaku Evoc. Kiedyś używałem bukłaka Source zapinanego klamrą i jest to co prawda wygodniejsze, ale użytkowanie camelbaka nie jest w żadnym razie jakoś szczególnie uciążliwe. I camelbak ma lepszy ustnik z blokadą przepływu - komu się choć raz wylała woda w bagażniku w aucie, albo na autokarowej wycieczce (to mój przypadek, kiedy 1,5 litra wody poleciało po podłodze z tylnych rzędów aż do fotela kierowcy :) ) ten to doceni.

• 2 tygodnie później...

A może coś z wyższej półki - w tej chwili w Cykloturze jest Camelbak Hydrobak w wyprzedaży za 149 zeta.

Scigam sie z takim zamiast bidonow, sporo jezdze po gorach itp. REWELACJA! Wyczailem ten model u znajomego podczas kilkudniowej zgrupki treningowej ;) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...