Skocz do zawartości

[Łańcuch] Dobór łańcucha do kasety 9 rzędowej

marcinek1992

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Beskid, odpowiedź masz w sygnaturce :)

Bialykom,  nie dopisałem najważniejszego (późno było) :) Zmierz każdą grupę takich samych ogniw i wyjdą różnice. Tylko taki test jest miarodajny, bo warunki jazdy są wtedy identyczne dla każdego kawałka.

Wejdź na stronę producenta i przeczytaj, dlaczego nie wymaga smarowania.

Puklus, pewnie tak było. Też słyszałem w sklepie że accent się zrywa. Możliwe że wtedy nie robił dla niego Yaban, tylko Taya, a taya to lipa straszna.

• Mod Team
Napisano

Mi on sie nie zerwał, Pracował najlepiej z łańcuchów jakie posiadałem, szybko cicho ,elegancko, 700km ile to jest miesiąc jazdy ? dla niektórych tydzień, ja se "paczam" a ok pół metra wyciągnięty ... no to sorry. Zazębiał sie na korbie na 3 zębach tylko ... zjadł mi kasetę, korba na szczęście przeżyła ...

Ale że jest ładny, niklowany może służyć jako ozdoba ^^

Napisano

Panowie ja nie wiem dalej co wybrać. Jeden mówi żeby nie brać shimano drugi żeby brać. Zaproponowałem accenta i sam poczytałem że to jest sh*t wiec go nie wezme nigdy kolejna propozycja był yaban i też jest to sh*t TAYA jest jeszcze ale nazwa mi nic nie mówi. Wiec jakie firmy jeszcze wchodzą w gre? KMC? mam teraz i przejechał już prawie 4,5k km?

Napisano

Panowie ja nie wiem dalej co wybrać. Jeden mówi żeby nie brać shimano drugi żeby brać. Zaproponowałem accenta i sam poczytałem że to jest sh*t wiec go nie wezme nigdy kolejna propozycja był yaban i też jest to sh*t TAYA jest jeszcze ale nazwa mi nic nie mówi. Wiec jakie firmy jeszcze wchodzą w gre? KMC? mam teraz i przejechał już prawie 4,5k km?

No właśnie jeden mówi co innego niż drugi. Normalka bo zużycie łańcucha to bardzo złożona sprawa dlatego warto wypośrodkować opinie. Już ktoś tu wspomniał o HG53 a max to HG73. Cokolwiek wyżej od Shimano jest trochę bez sensu. Masz kasę to kup C9 lub Connexa. KMC to praktycznie to samo co Shimano.

Napisano

dobra kupilem juz tego shimano. Zobaczymy ile pochodzi. Dokladnie to hg-53.

Podjalem ta decyzje poniewaz na miejscu byl tylko accent czyli scierwo oraz shimano. Kmc mam ten lancuch i jak na razie nie narzekam. Ale tak jak pisalem daje staremu napedowi odpoczac i zaloze go znowu za okolo 4k km.

Teraz tylko mysle czy jeździc na 1 lancuch czy na 2?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...