Skocz do zawartości

[wyprawa] Kross Trans Atlantic 2014 - jak daleko nim zajadę?

Merlin901

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

W lato planuję udać się z Alaski na południe przez całą amerykę północną i prawdopodobnie południową. Potrzebuję solidnego roweru który nie "złamie" się po miesiącu... Niestety nie znam się za bardzo a i też nie chciałbym wydać sporej kasy na rower. Chciałbym taki który wytrzyma dużo, w takiej cenie aby nie było mi go szkoda zostawić lub gdy po prostu zniknie. Wiem że najlepiej jest go złożyć, niestety nie mam w okolicy porządnego sklepu rowerowego. W ostateczności oczywiście wybiorę się w poszukiwaniu składaka. 

Wpadł mi jednak w oko rower "KROSS TRANS ATLANTIC 2014" kosztuje 1300 zł które jak najbardziej mi odpowiadają.

Co sądzicie o tym rowerze jako długodystansowcu?

I czy proponujecie coś do 1500 zł na moją wyprawę?

Z góry dzięki za odpowiedzi

Na twoim miejscu brałbm rower który już masz i przede wszystkim znasz, jakikolwiek by to był. Jak kupisz nowy, to nie wiesz co się można po nim spodziewać. Chyba, że zdążysz go objeździć. Rower fajny wybrałeś, ale:

1. Kup od razu sztywny widelec zamiast amorka. Jak ci coś ma się popsuć i robić problemy, to zawieszenie w pierwszej kolejności. Pozatym ze sztywnym widelcem więcej zabierzesz i jesteś niezależny od pogody.

2. Jak się da to rama stalowa, bo jak ci pęknie, to ciezko będzie ci glin zespawać. Stal będzie mieć większą nośność. W cenie do 1500 jest spory wybór używanych stalowych trekkingów na znośnym osprzęcie.

3. Dobre sakwy wodoszczelne.

4. Nie jest tak czasem, że ramy Kross są planowne pod max 110kg (rowerzysta+bagaż)? Zadzwoń do nich i sprawdż zanim kupisz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...