volot65 Napisano 30 Maja 2006 Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Witam mam pytanko za 5 dni to jest w niedziele 04.06.2006 mam zamiar uczestniczyc w malych zawodach i chcialbym sie jakos przygotowac (trasa okolo 20 km glownie asfalt niewielkie podjazdy) nigdy w czyms takim nie uczestniczylem wiec nie wiem jak moge sie przygotowac wiec prosze Was o pomoc . Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomash Napisano 30 Maja 2006 Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Coś dla mnie . Ja mam za 11 dni maraton, 50km a w tym roku zrobile może ok 250km, teraz mam czas ale okropna pogoda i jak się w takim czasie przygotować :/. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 31 Maja 2006 Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 w tak krotkim czasie bedzie ciezko ale ja polecam trening na dystansie wyscigu na 5 dni przed wyscigiem z bardzo duzo kadencja po prostu jedz o 2 biegi lzej niz zazwyczaj ale z ta sama predkoscia co zazwyczaj!na drugi dzien zrob ta sama trase ale o 4 biegi twardziej czyli o 2 twardziej niz zazwyczaj bys jechal i krec powoli!nastepnego dnia jedz na ostry trening do lasu na interwaly i jezdzij gora dol odpoczywajac na zjazdach i dajac maks na podjazdach przez czas jaki zamierzasz sie scigac!czwartego dnia luzno pokrec sobie godzinke tak zebys nie musial sie wogole wysilac a dizen przed wyscigiem rownierz z godzinke lub pol sobie tak pokrec i potem juz race! co do drugiego pana to niech zrobi podobnie ale jedne dizen wczesniej przed zawodami wszystko czyli 6 dni przez a przez pozostale dni czyli 11-10-9-8-7 przed zawodami to ja proponuje tak: 11-wytrzymalosc czyli okolo 80-100km po szosie po plaskim z rownym tepem oddychajac lekko otwartymi ustami 10-luzna jazda okolo godzinki 9-to samo co 11 ale krocej np 60km i ostrzej 8,7 luzne przejazdzki generalnie chodzi o to aby jezdzic duzo na wytrzymalosc czyli dlugo i umiarkowanie trudno na wiekszy okres przed zawodami a potem coraz czesciej krocej a ostrzej a przed samymi zawodami robimy na kadencje na sile i potem zajezdzamy sie zostawiajac przynajmniej 3 dni na regeneracje i wtedy na zawody mamy dobry efekt :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
volot65 Napisano 4 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 I po zawodach 7 miejsce w klasie amator nie tak zle jak na pierwszy start w życiu hehe THX za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.