Skocz do zawartości

[trening] Szybkie przygotowanie

volot65

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam pytanko za 5 dni to jest w niedziele 04.06.2006 mam zamiar uczestniczyc w malych zawodach i chcialbym sie jakos przygotowac (trasa okolo 20 km glownie asfalt niewielkie podjazdy) nigdy w czyms takim nie uczestniczylem wiec nie wiem jak moge sie przygotowac :) wiec prosze Was o pomoc .

Pozdro :D

w tak krotkim czasie bedzie ciezko ale ja polecam trening na dystansie wyscigu na 5 dni przed wyscigiem z bardzo duzo kadencja po prostu jedz o 2 biegi lzej niz zazwyczaj ale z ta sama predkoscia co zazwyczaj!na drugi dzien zrob ta sama trase ale o 4 biegi twardziej czyli o 2 twardziej niz zazwyczaj bys jechal i krec powoli!nastepnego dnia jedz na ostry trening do lasu na interwaly i jezdzij gora dol odpoczywajac na zjazdach i dajac maks na podjazdach przez czas jaki zamierzasz sie scigac!czwartego dnia luzno pokrec sobie godzinke tak zebys nie musial sie wogole wysilac a dizen przed wyscigiem rownierz z godzinke lub pol sobie tak pokrec i potem juz race!

co do drugiego pana to niech zrobi podobnie ale jedne dizen wczesniej przed zawodami wszystko czyli 6 dni przez a przez pozostale dni czyli 11-10-9-8-7 przed zawodami to ja proponuje tak:

11-wytrzymalosc czyli okolo 80-100km po szosie po plaskim z rownym tepem oddychajac lekko otwartymi ustami

10-luzna jazda okolo godzinki

9-to samo co 11 ale krocej np 60km i ostrzej

8,7 luzne przejazdzki

generalnie chodzi o to aby jezdzic duzo na wytrzymalosc czyli dlugo i umiarkowanie trudno na wiekszy okres przed zawodami a potem coraz czesciej krocej a ostrzej a przed samymi zawodami robimy na kadencje na sile i potem zajezdzamy sie zostawiajac przynajmniej 3 dni na regeneracje i wtedy na zawody mamy dobry efekt :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...