pudeleQ Napisano 30 Maja 2006 Napisano 30 Maja 2006 Witam, własnie jestem na etapie składania tylnego koła. Zakupiłem obrecz Alesa X-plorer, ale duzo to o niej na necie nie wyczytałem ... W sklepie sie pytam sprzedawcy zeby mi doradził jakąs dobrą obrecz, on mi pokazuje tą Alese, mówi 79 zl i mówi że dobra, no to biore, w necie patrze, a ona do XC ... Pierwsze pytanie: Dobry zakup? Drugie pytanie: Podejdzie ona na V-breki? Trzecie pytanie: Czy ma ktos moze troche informacji o tej obreczy? Pozdrawiam i z góry dziekuje. P.S. Obrecz bedzie sie kreciła na piascie Shimano 475 i na szprychach DT Champion.
Ecia Napisano 30 Maja 2006 Napisano 30 Maja 2006 Jeździłam kiedyś na tych obręczach - stożkowe, ciężkie, ale wytrzymałe. Przeżyły kilka naprawdę solidnych dzwonów (m. in. jeden, po którym mocno obluzowała się piasta, nie mówiąc o pękniętej oponie i zmasakrowanej dętce) i - ku mojemu zaskoczeniu - nawet małej centry nie było ... A hamulce (v-ki) lubię mieć ciasno ustawione . Oczywiście jeździłam XC - czy nadadzą się do cięższych zastosowań, nie wiem. Podejrzewam jednak, że powinny to i owo wytrzymać :wink: . Z moich doświadczeń wynika, że to są porządne obręcze. Pod V-ki się nadają. Pozdrówko recenzujące .
pudeleQ Napisano 30 Maja 2006 Autor Napisano 30 Maja 2006 Jutro albo pojutrze przyjdą szprychy, to odrazu pójde zeby mi zapletli kółeczko i zobacze jak bedzie sie jeździc, na pewno będzie to lepsza obręcz niż ta co miałem, znaczy sie miałem jakąs no name kiczowatą Pozdro i thx za odpowiedz; )
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.