adammat Napisano 20 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Hmm... obecnie mam dwa 15 - letni Kross, którego dostałem na komunię i Trek 3700 otrzymany na 18 urodziny od Rodziców - zaczynałem jeździć coraz więcej, więc nowy rower był dobrym pomysłem .Wcześniej jak większość dzieciaków miałem trójkołowca (producent bliżej niokreślony ), następnie był BMX z czterema kołami, ale pewnego dnia Tata wkroczył ze śrubokrętem i BMX został "okradziony" z bocznych kółek . Co do BMX-a... pamiętam tę wyprawę tramwajem w celu zakupu roweru i dumę na mej twarzy, która rysowała się podczas powrotu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ernesto Napisano 20 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 A u mnie trzy sa i gitara . Jeden to treking na stalowej ramie , Mtb kupiony w zeszłym roku i stalowa szosa fausto coppi kupiona okazyjnie od znajomego . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adhed Napisano 20 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Ja mam już za dużo i niedługo czegoś na pewno się pozbędę. W zeszłym roku złapałem straszną zajawkę na rowery, stało się to moją pasją, a że też zarobiłem sam sporo pieniędzy, to większość z nich wydałem na rowery, ale jak teraz myślę to za dużo straciłem choć radość z jazdy jest przeogromna - lekki full Specialized Stumpjumper - mtb ht Giant XTC 3 - szosa Author A7705 - cross Unbiike Viper (kupiony 2 lata temu) teraz kończę kompletować sprzęt do nowego HT, a Gianta i szosę będę prawdopodobnie sprzedawał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisK Napisano 22 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 Tak się chwalicie to i ja się pochwalę... 1 Samba (mój pierwszy poważny rower teraz czeka na córkę) 2 Myama mój pierwszy rower górski kupiony za dzieżko zapracowane pieniądze pewnie gdzieś koło 95r ale jest niezniszczalny i chyba najlepszy z wszystkich i jeździ na nim teraz żona chwaląc sobie. 3 Mój Mongoose 4 unibike córki 24" 5 compact syna 24" 6 tour de suisse trochę zdezelowany w planach ma służyć jako rower do trzymania pod domem jak się chce po bułki skoczyć. 7 20" rowerek najmłodszej córki. Do tego stacjonarne (nie wiem czy to też rowery? ale przynajmniej jeden zdecydowanie wygląda jak rower ) 8 zabytkowy uniwersal 9 alexis przyczepka dla najmłodszej ale to chyba sie nie liczy. W zeszłym sezonie się trzech rowerów pozbyliśmy więc zostało tylko to co powyżej Oczywiście "na wsi" jeszcze by się jeszcze parę znalazło ale to dziecięce i jakiś koszmarek "górski" PS Zapomniałem zupełnie o rozłożonym na części (te które się nie połamały po 2sezonach jazdy) rockym, pierwszym rowerze żony kupionym zaraz po ślubie na promocji w markecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 22 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 W temacie powinno się podawać przelicznik rowerów na liczbę użytkujących je osób Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinusz Napisano 22 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 Ja proponuję, że skoro podaje się tutaj rowery, żon i dzieci, podawać też rowery teściów, dziadków, wujków i ciotek oraz rowery planowane dla dzieci jeszcze nie narodzonych, ale już poczętych Temat od pewnego momentu przypomina mi tekst o tym, że podawanie wynagrodzenia brutto jest jak podawanie długości członka razem z kręgosłupem Zmieniłbym tylko tytuł na: "ile macie rowerów w rodzinie". Wszyscy tatusiowie będą mogli się wykazać. Tymczasem u mnie: comming soon: ścieżkowy full - bo znów jestem ciekaw jak to jest... Full uzupełnił kolekcję. Magiczna liczba = 4. Jestem spełniony jako kolarz Rowerów kobiety nie doliczam. Jak będzie miała ochotę, to się tu zaloguje i sama napisze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vitesse Napisano 27 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 ja mam 7-8, a jezdze aktualnie na makrokeszu, przez zime duzo rozkrecilem, i tak zdatne rowery do jazdy mam 3, czesci mam tyle ze juz sam sie czasami platam ciezko by mi bylo miec jeden rower https://plus.google.com/photos/yourphotos?pid=5935817785346418770&oid=114784718399507604624 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 27 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 https://plus.google....718399507604624 Link nie działa.Dlaczego mając 7-8 rowerów jeździsz na makrokeszu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 27 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 bo pozostałe 6-7 też makrokesze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinusz Napisano 27 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 Protestuję przeciwko uwzględnianiu makrokeszów w liczbie rowerów posiadanych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertrobert1 Napisano 27 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 A rowery składane na ramie NN czyli robionej na zamówienie kwalifikują się jako makrokesze? A może jako rękodzielnictwo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artwro Napisano 27 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 Rowery na ramie robionej na zamówienie .....w tym temacie rower to rower i nie chodzi o to jaki,makrokesz czy bentley.Temat był :ilość ,co nie zawsze przechodzi w jakośc ale to już zupenie inna historia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek111 Napisano 27 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 Moje 2 ale ogólnie w domu 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 27 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 Ja proponuję, że skoro podaje się tutaj rowery, żon i dzieci Ty, ale jest problem - one wszystkie są moje, kwestia tylko aktualnego użytkownika... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 27 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 Ja mam jeden Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artwro Napisano 27 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 Ja też. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kporys Napisano 27 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 Jeden rowerek i wystarczy, ale nie ukrywam, że zimówka by się przydała jakaś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vitesse Napisano 27 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 Link nie działa. Dlaczego mając 7-8 rowerów jeździsz na makrokeszu? poprawilem linka: https://plus.google.com/photos/114784718399507604624/albums/5935817764085474593/5935817785346418770?banner=pwa&authkey=CIOThZWEr66PWA&pid=5935817785346418770&oid=114784718399507604624 jezdze na makrokeszu, bo moj rower do miasta aktualnie jest na etapie zmiany ramy, a makrokesz, ma blotniki w przeciwienstwie do innych i wiem ze jak przypne do stojaka to mi nie uszkodza, albo nie ukradna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 27 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 Temat z opisywania kilku rowerów "z górnej półki" (nie licząc jakiś mieszczuchów) - rzeczy oczywistej wśród ludzi zarażonych cyklozą którym jeden uniwersalny rower przestaje wystarczać zmienił się w "pochwal się ile masz rowerów, nieważne czy to Twoje wychuchane bajki czy stary rower komunijny, czy rower babci czy makrokesz na strychu" Takie mam wrażenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 28 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 Ja bym ewentualnie coś asfalto-kompatybilnego kupił jeszcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 28 Lutego 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 @Puklus - nie mogłem wytrzymac i dałem Ci "szatańską" reputację - 666 w kwestii szosopodobnego roweru - mogę Ci sprzedać Pelikana - chcesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosticz Napisano 28 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 Też coraz częściej myślę o makrokeszowym rowerze na zimę , bo szkoda mi wychuchanych pozostałych których używam do pracy i do treningów. A tak jak schodzę czasem do piwnicy i widzę niespodziankę czyli flaka , to poprostu biorę szosę i deptam , nie muszę się brudzić i stresować że się spóźnię do pracy, gorzej było zeszłej zimy jak wyjechałem na nieodśnieżone drogi na cieńkiej szosóweczce:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 28 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 Ale po co zaraz jakiś makrokesz czyli totalne gówno. Zimówkę można zrobić ze starego ale lepszego roweru niż te z hipermarketów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinusz Napisano 1 Marca 2014 Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 Dokładnie. Ja mam zimówkę-dopracówkę na starej ramie alu Stevens. Idealnie dogaduje się ze sztywnym widłem i obwieszona jest tym, czego inni nie chcieli lub mi nie było już potrzebne. Kosz śmeszny (kilka stów na ramę i brakujące części). Rower świetnie jeździ, dobrze wygląda i waży tylko 11kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 1 Marca 2014 Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 Ale po co zaraz jakiś makrokesz czyli totalne gówno. Może i jest totalnym g....., ale umówmy się. Na rowerach klasy makrokesz FR się nie uprawia. Natomiast na miejską dojazdówkę do pracy, szczególnie zimową, to rower niemalże idealny z kilku przyczyn: 1) Jak zostanie skradziony, to strata kilkuset PLN jest znacznie mniej bolesna niż 2-3 tyś. 2) Serwis jest prawie darmowy - biorąc pod uwagę ceny komponentów w klasie. Jeżeli mieć na względzie jedynie prestiż - to cóż temat nie podlega dyskusji, ale w niektórych aspektach praktycznego użycia makrokesz niestety wygrywa z markowymi rowerami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.