GhOsTwrc Napisano 11 Grudnia 2013 Napisano 11 Grudnia 2013 Dokladnie o to chodzi X king 2.4 wporzo w błocie wszytko od techniki zalezy , moim zdaniem trakcja na podobnym poziomie. Mam ja tydzien i juz zlapalem kapcia na Saguaro nigdy.
kalisiek Napisano 11 Grudnia 2013 Autor Napisano 11 Grudnia 2013 Shiler- jak gato sprawuje sie na mokrym asfalcie i chodniku i czy nie odrywaja sie kawałki gumy od hamowań? I to samo pytanie do GhOsTwrc odnośnie x kinga.
afly Napisano 11 Grudnia 2013 Napisano 11 Grudnia 2013 W Gato odrywanie się klocków? Zapomnij, mam przejechane na niej dopiero 1k km (Gato 2.3"), wygląda jak nowa. Continentala MK II na przód nie proponuję, za to z tyłu sprawuje się dobrze.
biegacz1 Napisano 12 Grudnia 2013 Napisano 12 Grudnia 2013 X-king jest fajną oponką, ujeżdżam wersje 26 2.2 drut. Przejechałem na nich dwa maratony, trzy xc, ogólny przebieg opon to około 2000km, w tym czasie złapałem 3 kapcie. Oponki dobrze radzą sobie w terenie, dopóki nie ma ekstremalnych warunków. Trochę martwią mnie cienkie ścianki w x-kingu, dlatego na starty kupiłem opony Geax Saguaro 2.2 Kevlar.
kalisiek Napisano 12 Grudnia 2013 Autor Napisano 12 Grudnia 2013 no i już nie wiem co mam kupić na miejsce nobby nica. Saguaro ? Gato ? X king ?
biegacz1 Napisano 12 Grudnia 2013 Napisano 12 Grudnia 2013 Jeżeli chcesz uniwersalny zestaw, to daj na przod Gato, a na tył saguaro.
afly Napisano 12 Grudnia 2013 Napisano 12 Grudnia 2013 Gato jest przyjemne w błocie, na kamieniach szaleje jak chce. Poproponowałbym zestaw uniwersalny = 2x Saguaro, lub bardziej terenowy na obecne warunki Maxiss Ardent + Saguaro na tył lub na tył Conti MK II. X-kinga innego jak 2.4 na przód na pewno bym nie brał, ponieważ w terenie zachowuje się podobnie jak MK II w rozmiarze 2.2". Ale na MK II składanie się w zakręty nie jest miłe, ciężko wyczuć oponę, dlatego z przodu jednak nic z Continetala bym nie umieścił.
GhOsTwrc Napisano 12 Grudnia 2013 Napisano 12 Grudnia 2013 Sa opinie o X kingu w testach , ja mam ją z przodu i nie wyobrazam sobie takiego hamowania zeby klocki sie odrywały
MokryxD Napisano 13 Grudnia 2013 Napisano 13 Grudnia 2013 Także mam XK 2.2 w małej kiszcze i jeszcze żaden klocek nie uciekł. Predzej oplot nie wytrzymuje (wersja zwijana).
kalisiek Napisano 13 Grudnia 2013 Autor Napisano 13 Grudnia 2013 Sa opinie o X kingu w testach , ja mam ją z przodu i nie wyobrazam sobie takiego hamowania zeby klocki sie odrywały No właśnie czytałem w testach o x kingu i wiekszość pisze że w lekkim błocie już wymiękaja, a pozostali że są dobre. To nie wiem co mam myslec o tej oponie.
MokryxD Napisano 13 Grudnia 2013 Napisano 13 Grudnia 2013 Mam XK 2.2 w małej kiszcze jak pisałem wyżej. Jeżeli chodzi o lekkie błoto to przejedzie, tył może się uślizgnąć, ale w sposób kontrolowany. W dużym błocie nie zawsze dają radę.
Swider23 Napisano 18 Grudnia 2013 Napisano 18 Grudnia 2013 Gato jest ok, ale raczej w teren, na asfalt to nienajlepszy wybór. Szerokość dobierz wg najczęstszych warunków jazdy. Im bardziej mokro tym węższą.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.