Krezystof Napisano 30 Maja 2006 Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Pomocy!! Kupiłem rower i mam problem z piastą, wydaje dziwny dźwięk - prezentuje na nagraniu. P.S Ile kosztuje "bębenek"? http://krezystof.w.interia.pl/Bez_nazwy.WMV Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogór Napisano 30 Maja 2006 Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 nie mam pojecia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 31 Maja 2006 Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 tez mam taki dźwiek (mowa o tym przy kreceniu korbą ?) z tego co mi sie udało dojśc to sa kółeczka od przerzutki.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szaman Napisano 31 Maja 2006 Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 jemu chyba chodzi o to buczenie jak by coś tarło je też tak mam piasta deore to trze w bębenku ale niewiem co Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krezystof Napisano 31 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 jemu chyba chodzi o to buczenie jak by coś tarło je też tak mam piasta deore to trze w bębenku ale niewiem co Dokładnie o to mi chodzi, bo jak koło się nie kręci to jest też ten dźwięk, a z kolei gdy "pedałuję" do prozdu - dźwięku nie ma. A czy jest to normalne? Bo słyszałem, że te piasty tak maja... Byłem, zrobione! Była jakaś blaszka czy osłonka uszkodzona trzymająca łożyska, wszystko wymienione na nowe - koszt 15 zł Teraz mam problem troche inny (regulacji) i zapraszam:http://forumrowerowe.jgc.pl/piasta-tyl-regulacia-stopnia-wysuniecia-po-danej-stronie-t15084.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebekfireman Napisano 31 Maja 2006 Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Byłem, zrobione! Była jakaś blaszka czy osłonka uszkodzona trzymająca łożyska, wszystko wymienione na nowe - koszt 15 zł Na 100% to było przyczyną tego buczenia? Bo mi to buczenie wygląda na pracę na sucho (bez porządnego smaru) łożysk bębenka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krezystof Napisano 31 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Na 100% to było przyczyną tego buczenia? Bo mi to buczenie wygląda na pracę na sucho (bez porządnego smaru) łożysk bębenka. Tak mi powiedzieli, że to było takie skrzywione i takie jakby zadarte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinN Napisano 3 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2006 Wielki "+" za materiał filmowy, to się nazywa przedstawienie problemu . Pozdrower. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcimił Napisano 1 Września 2006 Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Ja też mam takie buczenie, tyle że to już było odrazu gdy kupiłem piaste. Byłem w serwisie z reklamacją to koles goś tam robił z pół godziny i powiedział ze wszystko jest ok i buczenie ustało, ale po 200 km znowu sie zaczęło. Nie wiem, czy wszystkie deore tak mają? Już wyczaiłem w czym problem :/. Poprostu jest luz na benbenku. Dla mnie to troche dziwne jak w nowej, dobrej piaście może tak szybko powstać luz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.