Skocz do zawartości

[wyprawa] Przejazd przez Słowację na rowerach do Austrii

Ted07

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Planuję wyprawę rowerową z południa Polski przez Słowację do Austrii, a dokładnie do Wiednia.

Mam kilka pytań lub :-) kilkadziesiąt jak wygląda trasa rowerowa przez Słowację?

Jaką trasę możecie polecić? Chciałbym przejechać przez przejście graniczne w Chyżnem, a dalej jeszcze nie mam opracowanej trasy. Na pewno chciałbym aby była jak najbardziej bezpieczna i wiodła ciekawymi rejonami Słowacji. 

Zależałoby mi na wskazówkach osób, które podróżowały już przez Słowację na rowerze. Może znają jakieś fajne ciekawe skróty i noclegi po drodze?

Będę wdzięczny za wszystkie wskazówki.

Pozdrawiam

Dokładnie, tak jak pisze kolega 

robertrobert1

w jaki sposób dostać się z Chyżnego do Bratysławy??? W bezpieczny i jak najbardziej komfortowy sposób dla rowerzysty.

Kto odpowie na to pytanie rozwiąże całą zagadkę :-)

Może ktoś poleci jakąś sprawdzoną trasę przez Słowację? Bardzo na to liczę.

Raz jechałem już na rowerze na trasie Chyżne - Liptovski Mikulas tylko że ta trasa odbija bardziej na południe i nie koniecznie trzeba się kierować na Liptovski Mikulas podążając do Wiednia.

Na pewno, któryś z kolegów jechał już tą trasą i zna ciekawe i mało uczęszczane trasy przez samochody. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...