Rocco26l Napisano 7 Grudnia 2013 Napisano 7 Grudnia 2013 Witam. Mam okazje kupić koła EA 50 sl. Jeździ ktoś na tym. Chciałbym sie dowiedżeć coś wiecej o tych kołach.
tobo Napisano 8 Grudnia 2013 Napisano 8 Grudnia 2013 Piasty w kołach Eastona nie kochają jazdy w mokrych warunkach kwitując to często dosyć szybkim padnięciem łożysk, bez względu na "wysokość" modelu. Jeśli ekspolatujesz rower gdy jest sucho problemu nie powinno być.
wojtas7 Napisano 8 Grudnia 2013 Napisano 8 Grudnia 2013 potwierdzam mam EA70 i po jezdzie w deszczu czy lekkim blocie słychac już chrzęst.
Rocco26l Napisano 8 Grudnia 2013 Autor Napisano 8 Grudnia 2013 czym zabezpieczec te lozyska zeby przedluzyc ich zywotnosc ??? wd 40 czy jakims pozadnym smarem w spreju ???
OrzelPiotr Napisano 8 Grudnia 2013 Napisano 8 Grudnia 2013 Wd40? Chcesz je zabic. To bie jest srodek smarujacy... Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
Rocco26l Napisano 8 Grudnia 2013 Autor Napisano 8 Grudnia 2013 to czym je zabezpieczac jaki smar w spreju bedzie odpowiedni ???
tobo Napisano 8 Grudnia 2013 Napisano 8 Grudnia 2013 Niczym nie zabezpieczysz łożysk jeśli piasta nie jest specjalnie uszczelniona. Jedynie co można zrobić to wymienić łozyska na lepsze. Problem w tym że jeśli woda dostaje się do piasty to lubi tam pozostawać i to źródło problemu. Mam styczność z niższym modelem tej firmy i jednym najwyższym EC 90, i piasty są w nich mizernej jakości. Także po wymianie łożysk nie jest lepiej. Oczywiście łożyska mogą nie być dla kogoś problemem - wymiana co jakiś czas i tyle. Jeśli mnie pamięć nie myli to w niższym modelu Eastona z którym miałem styczność bębenek jest identyczny jak w którymś z modeli kół Mavic.
Rocco26l Napisano 8 Grudnia 2013 Autor Napisano 8 Grudnia 2013 a pomijajac lozyska to sa jeszcze jakies minusy tych kolek ???
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.